2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#eger #bíróság #csalás

Hitelre akart fűkaszát venni, hamis papírokkal próbálkozott egy egri férfi

Székely Zoárd 2021.10.26. 09:43

Hamar lebukott.

Kisebb kárt okozó csalás vétségének kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a munkanélküli egri férfi ellen, aki 2021 tavaszán egy ismeretlenül maradt személy kérésére bement egy helyi kertigép áruházba, ahol hitelre egy nagy értékű benzines fűkaszát kívánt vásárolni.

Az ügylet során a férfi az ismeretlen személytől kapott hamis munkáltatói igazolást csatolt, miszerint ő műtőssegédként dolgozik nap mint nap, melyből havi közel 400 ezer forint jövedelme származik.

A vádlott a fizetési készsége és képessége tekintetében megtévesztette az értékesítőt, aki a hitelintézet rendszerében rögzítette a kérelmet, csakhogy a bank bírálati rendszere azt elutasította, így a kár nem következett be.

 

A járási ügyészség közérdemű munka büntetés kiszabására tett indítványt a büntetlen előéletű elkövetővel szemben, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az igazságügyi írásszakértő bevonása miatt keletkezett jelentős összegű bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló