2024. május 23., Dezső

Riasztó

#heves megye #részeg #sofőr #ittas #kékfény #riasztó

Fogház várhat a visszaeső ittas sofőrre, aki részegen karambolozott az egri Radnóti úton

Nagy Donát 2022.05.16. 09:34

Rájár a rúd a város és a környék ittas vezetőire, a pénzbüntetés lehet a legkevesebb, amit kaphatnak.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 58 éves férfival szemben, aki tavaly november 20-án délelőtt részegen ült autóba Egerben.

 

Könnyelműségének meg is lett a következménye, mert a Petőfi utcával szemközt nekihajtott egy betonoszlopnak a Vörösmarty úton, amire a Törvényház útról kanyarodott ki. 

 

bal

 

Ugyanúgy ittasan vezetett az a 41 éves férfi is, aki tavaly, karácsony után az éjszakai órákban tartott Ostoros felől Egerbe. Ő egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott a járművével, majd az úttest melletti betonkorlátnak ütközött, végül pedig a közeli földeken állt meg. A balesetben csupán ő maga sérült meg, könnyebben.

 

De itt még nem ér véget az ügyészség listája, ugyanis egy 46 éves borsodnádasdi férfi 2021. november 19-én késő délután Mikófalva irányából tartott hazafelé a kocsijával. Ő is ittasan vezetett a közúton, ami miatt a 2507-es számú út 14 kilométerszelvényében belehajtott az árokba.

Az Egri Járási Ügyészség mindhárom ittas vezetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért.

Ennél jóval súlyosabb jogkövetkezményekkel szembesülhet az a 40 éves büntetett előéletű notórius egri elkövető, aki már 2019 novemberében ittasan vezette a gépjárművét a megyeszékhelyen, majd – mit sem törődve az ellene emiatt indult büntető eljárással – a bűncselekményt 2021. július 6-án délután megismételte. Ekkor nem csak közepes fokban ittasan, de már jogosítvány nélkül közlekedett Egerben, a Radnóti Miklós úton, ahol állapotából eredő figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget egy arra haladó másik járműnek, amellyel összeütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A központi járási ügyészség ebben az ügyben többek között 1 év 4 hónap időtartamú végrehajtandó fogházbüntetést kért a férfira.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló