2021. június 16., Jusztin

Riasztó

#tűz #tűzoltók #száraz növényzet

Lángok csaptak fel megyeszerte, több mint 20 hektáron égett a száraz növényzet hétvégén (FOTÓK)

2021.03.08. 15:01

Akadt dolga a tűzoltóknak a szabadtéri tüzek miatt.

Összesen tizenegy alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezett tűzesethez Heves megyében, a hétvégén – számolt be hétfőn honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Pénteken, az esti órákban, Boldog határában erdős, bozótos területek lángoltak közel tíz hektárnyi területen. A jászberényi, hatvani hivatásos és a boldogi és jászfényszarui önkéntes tűzoltók közös erővel körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

 

Szombaton Apc határában egy körbála gyulladt meg, a lángokat a hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

 

Vasárnap Turán, Besenyőtelken, Kompolton, Sarudon, Pétervásárán, Erken, Egerbakta és Ózd határában, továbbá Bélapátfalva és Bükkszentmárton között, kapott lángra elszáradt aljnövényzet, nádas és száraz bokros terület. A tüzek néhány száz négyzetméteres területektől tíz hektárra terjedtek ki. Az egri, hatvani, pétervásárai, füzesabonyi, bátonyterenyei hivatásos, a bélapátfalvai, tiszanánai, jászárokszállási önkormányzati és a bélapátfalvai önkéntes tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.

 

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság az esetek kapcsán arra figyelmeztet, hogy kerti zöldhulladékot csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi, a rendeletben meghatározzák az égetés időintervallumát és a feltételeit is. Fontos, hogy mindig nagy körültekintéssel végezzük az égetést, legyen a közelben egy szerszám, amivel a tüzet kordában lehet tartani és néhány vödör víz, vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. A tüzet sosem nem szabad felügyelet nélkül hagyni!

 

A szabadtéri tűzgyújtásról és égetésről IDE KATTINTVA olvashat bővebben.

#GALLERY_37#

A fentieken kívül további két, más természetű tűzesetről is beszámoltak:

 

Tiszanánán pénteken kora reggel egy ház pincéjében papír és fa égett, az esethez a helyi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

 

Vasárnap este pedig Petőfibányán egy családi házhoz épített kazánházban égett a tűzifa, és a tűz a padlásra is átterjedt. A hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A ház három lakóját ideiglenesen hozzátartozóiknál kellett elszállásolni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló