2023. január 29., Adél

Riasztó

#baleset #közlekedési baleset #vádemelés #személyi sérülés #gondatlanság

Figyelmetlenség, elmaradt elsőbbségadás és a sofőr álmossága is okozott balesetet a megyében

2021.01.27. 16:02

Vádat emeltek több járművezető ellen, akiknek a gondatlansága sérülésekhez vezetett.

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban több esetben is vádat emelt súlyos balesetet okozó gondatlan járművezetőkkel szemben – tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

Két ügyben a vádlottak külföldi állampolgárok voltak. Egyikük 2019 májusában a délelőtti órákban az M3 autópályán Budapest felé tartott egy személygépkocsival, amikor a követési távolság be nem tartása miatt belerohant az előtte szabályosan közlekedő másik járműbe. A vétkes sofőr mögött ülő nő súlyos sérülést, csuklótörést szenvedett. A másik, kettős állampolgárságú idős férfi 2020. február 7-én hajnalban szintén a főváros felé autózott a sztrádán, amikor kimerültsége miatt elaludt a volánnál vezetés közben és nekiütközött az előtte haladó járműnek, ami emiatt az árokba borult. A vétlen autó szlovák sofőrje a balesetben nyolc napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

 

Egy figyelmetlen magyar sofőr 2020. január 27-én hajnalban Heves városközpontjában nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, ezért furgonjával elütött egy szabályosan arra haladó biciklist, akinek eltörött a kézközépcsontja. Az elsőbbségi jog figyelmen kívül hagyása okozott balesetet 2019. március 30-án a déli órában Gyöngyös belterületén is, ahol egy 52 éves nő a személygépkocsijával összeütközött egy szabályosan közlekedő másik hölggyel. A vétlen autós súlyos nyakcsigolya törést szenvedett.

autobaleset-pikrepo-com
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

 

Az ügyészség mind a négy, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, a magyar állampolgárságú járművezetők esetében emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság a kiemelt KRESZ szabályszegésekkel összefüggésben elkövetett bűncselekmények miatt határozott időre tiltsa el őket a közúti járművezetéstől.

 

Egy korosabb férfit közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádol a központi járási ügyészség. A vádlott 2020. szeptember 8-án este Hatvanban egy jobbra ívelő kanyarban figyelmetlensége miatt személyautójával áttért a szemközti forgalmi sávba, majd rásodródott az utat keresztező vasúti átjáró melletti sínekre, ahol a járművével közel fél órán át akadályt képezve fennakadt, miáltal veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát. Az ügyészség ebben az esetben közérdekű munka kiszabására tett indítványt a gondatlan elkövetővel szemben.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló