2023. november 28., Stefánia

Riasztó

#tarnazsadány #emberölés #ítélet #anya #csecsemő #egri törvényszék

Az egri bíróság tíz év fegyházra ítélte a nőt, aki egy mezőn hagyta meghalni újszülött gyermekét

Barna Benedek 2021.06.09. 14:23

A többi gyereke fölötti felügyeleti jogát elvették az anyától.

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy a közelmúltban vádat emeltek egy most 37 éves prostituált ellen, aki tavaly nyáron szándékosan magára hagyta újszülőtt kisfiát egy Tarnaméra melletti kietlen mezőn. Szerdán Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy az ügyben megszületett az ítélet.

 

A bírósági közlemény felidézte: a vádirat szerint a vádlott egy település határában megszülte, elrejtette, majd magára hagyta újszülött gyermekét. A csecsemő az ellátatlanság miatt életét vesztette. A vádlottnak három kiskorú gyermeke van, akik a nagyszülők gondozásában élnek.

 

A vádlott az Egri Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta és az ítéleti tényállást a vádirati tényállással egyezően állapította meg.

A bíróság a fenti tényállás alapján a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, ezért 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság megszüntette a vádlott kiskorú gyermekei fölött gyakorolt szülői felügyeleti jogát. A bíróság rendelkezett a bűnjelekről és kötelezte a vádlottat a felmerült bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn nyilatkozattételre.

 

(Indexfotó: pixabay.com - épünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló