2021. július 31., Oszkár

Riasztó

Ittas vezetés miatt elvették a bekölcei férfi jogsiját, csináltatott helyette másikat

2019.11.30. 00:00

De az új okmányt nem sokáig használhatta.

 

A megyei ügyészség több olyan bűncselekményről számolt be, amelyeknek elkövetői különböző módokon próbáltak állami szerveket, intézményeket, vagy bankokat, hitelintézeteket megtéveszteni.

  

Az Egri Járási Ügyészség a nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének elkövetése miatt indult bűnügyben három évre feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 46 éves nővel szemben, aki a 2012 februárjában elhunyt gyermekét annak halála után is a saját háztartásában eltartottként tüntette fel az egyes járási hivatalokhoz benyújtott kérelmeiben azért, hogy jogtalanul hozzájusson a havi 16.000 forint összegű családi pótlékhoz. Ezzel a megtévesztő magatartásával 2018 júliusáig összesen 1.232.000 forint vagyoni hátárnyt okozott a költségvetésnek.

 

A járási ügyészség a határozatában elrendelte a büntetlen előéletű, tettét megbánó és a vagyoni hátrány nagy részét már visszafizető gyanúsított pártfogó felügyeletét, egyben előírta számára, hogy az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztésének ideje alatt térítse meg az államkincstár felé még fennálló tartozását.

 

Egy 69 éves bekölcei férfival szemben közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség, aki idén július 16-án a Bélapátfalvai Járási Hivatal Kormányablak Osztályánál hamisan jelentette be, hogy külföldön elveszítette a vezetői engedélyét, és ezért új okmányt igényelt. A vádlott jogosítványát valójában ittas vezetés miatt két nappal korábban vették el a rendőrök Bátonyterenyén. A hamis bejelentés alapján a hatóság a valótlan tényeket bejegyezte a közhiteles nyilvántartásba, majd kiállította az új okmányt, aminek azonban az elkövető nem sokáig örülhetett, mert a rendőrség hamarosan értesítette a kormányablakot az intézkedéséről.

 

Fotó: police.hu

 

Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. A kiadott vezetői engedélyt a kormányablak természetesen visszavonta, és a férfi időközben vissza is szolgáltatta azt.

 

Szintén a központi járási ügyészség nyújtott be vádiratot egy büntetett előéletű, 23 éves munkanélküli férfival szemben, aki 2018. július 2-a és augusztus 29-e között ötször lépett be számlavezető bankjának online felületére azért, hogy elektronikus úton kölcsönt igényeljen magának. Igénylései során a hitel-, és fizetési képességét illetően hamis adatokkal próbálta megtéveszteni a pénzintézetet annak érdekében, hogy alap nélkül jusson mintegy 3.000.000 forinthoz. Az igénylések minden esetben sikertelenek voltak, mivel azokat a bank kölcsönbírálati – ún. scoring – rendszere, illetve a bank figyelmes alkalmazottja elutasította.

 

A férfival szemben az ügyészség a minősített csalás bűntettének kísérlete miatt benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

 

Alsóneműs szomszédait filmezte az ablakból a perverz férfi, vádat emeltek az egri ügyészek

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló