2023. március 29., Auguszta

Riasztó

#késelés #rendőrök

Hét hónap után újra munkába állt a megkéselt rendőr és az őt megmentő járőrtársa (VIDEÓ)

Barna Benedek 2021.08.05. 12:39

Tavaly december végén támadt rájuk egy zavartan viselkedő férfi.

A tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesített rendőr és a támadót ártalmatlanító járőrtársa több hónap után ismét szolgálatba állt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu-n.

 

Mint írták, Szarvas Erika rendőr őrmestert és Lingvai Péter rendőr őrmestert a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságán kollégáik és Dr. Markó Attila rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese fogadta és köszöntötte.

Büszkék vagyunk, hogy újra sorainkban tudhatjuk hőseinket.

– forgalmazott a rendőrségi közlemény.

 

A járőrök fogadásáról közzétett felvételen a két rendőrt is megszólalatatták, akik többek között arról beszéltek, hogy már hiányozz nekik a közösség, és hogy legyen egy rendszere a napjuknak. Lingvai hozzátette, hogy azért furcsa most újra felvenni a ruhát.

Kicsit új felszerelőnek érzem magam

– mondta.

 

 

Tavaly december 24-én egy zavartan viselkedő férfi rátámadt a járőrpárosra, akik egy IV. kerületi társasházhoz érkeztek ki. A 35 éves délegyházi férfi többször is megszúrta a 26 éves rendőrt, aztán a 23 éves rendőrnő több lövést leadott a támadóra, aki a helyszínen meghalt.

 

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya februárban dicséretben és jutalomban részesítette Szarvas Erikát és Lingvai Pétert.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló