2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#drog #közlekedési baleset #salgótarján #halálos baleset #nógrád megye

Hét és fél évet kapott a kamasz fiú, aki bedrogozva okozott halálos balesetet egy lopott autóval Salgótarjánban

Barna Benedek 2021.06.07. 11:52

Egy idős házaspár vesztette életét a karambolban.

Hét év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek egy fiút, aki kábítószer hatása alatt vezetett egy lopott autót és halálos balesetet okozott – tájékoztatta Nógrád megye főügyésze hétfőn az MTI-t.

 

Bóna Gyula közölte:

a jogosítvánnyal nem rendelkező tizenhét éves fiú tavaly novemberben Karancslapujtőn ellopott egy autót. A pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult vádlott a 21-es úton túl gyorsan hajtott, a kocsival egy kanyart nem tudott bevenni, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóval.
A balesetben a másik gépkocsiban utazó idős házaspár meghalt.

A Nógrád Megyei Főügyészség februárban emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, letartóztatásban lévő fiú ellen.

salgo-baleet-police
Kép forrása: police.hu

 

A Salgótarjáni Járásbíróság az előkészítő ülésen – mivel a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett – döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút, és ezért hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, tíz évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a több mint kilencszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

 

A főügyész hozzátette: a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét és fél év szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, és az ügyészség ezt is indítványozta. Az ítélet jogerős.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló