2023. december 3., Ferenc Olívia

Riasztó

#katasztrófavédelem

Hét alkalommal okozott gondot a nagy mennyiségű esővíz Hevesben, de ez nem minden


Csütörtökön összesen 23 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és a 15 műszaki mentést összesen 14 hivatásos és 6 önkéntes tűzoltóegyeség kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre.

 

Hajnalban az úttestre gördült kövek veszélyeztették a forgalmat a 25-ös úton, Szarvaskő térségében. Az egri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes szikladarabokat. 

 

Reggel Mátraháza határában egy huszonöt méteres fa az útra dőlt és teljes szélességében lezárta. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, állampolgárok segítettek a fa eltávolításában. 

 

Felrobbant egy vízmelegítő Hatvan Horváth Mihály útján délelőtt. A város hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, biztosították a helyszínt, majd átszellőztették a helyiséget. A lángokat a helyszínen tartózkodók eloltották, senki nem sérült meg. 

 

Kora délután a parádi önkéntes tűzoltók a településükön a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni.

 

Délután egy munkagép gázvezetéket vágott át Jászszentandrás Rákóczi útján. A hevesi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók, illetve a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat biztosította a helyszínt, a gázszolgáltató szakemberei kijavították a sérült vezetéket.

 

Délután árokba hajtott egy személyautó Demjén határában. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

 

Villamos vezetéket szakított el, majd az úttestre dőlt egy fa Parádon, a Fehérkő utcában, tegnap kora este. A parádi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. 

 

Tűzifa gyulladt meg egy családi ház folyosóján tegnap este Sirok Nyírjes útján. A tüzet a lakók vizes törölközőkkel eloltották, az egri hivatásos tűzoltók az izzó, éghető anyagot kihordták az épületből, majd átszellőztették az ingatlant. Senki nem sérült meg.

 

Az útszéli fának ütközött egy autó a 24-es úton Eger térségében. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit.

 

Összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó az M3-as autópálya 99-es kilométerénél tegnap este, Kompolt térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, amelynek két utasa megsérült a balesetben, őket a mentők kórházba szállították.

 

 

Felgyülemlett esővíz okozta kárestek miatt vármegyénk tűzoltói hét alkalommal avatkoztak be. Gyöngyösön az Aknász utcában egy ház pincéjében egy méter magasan állt a víz. A város hivatásos tűzoltói szivattyúzták ki a vizet a helyiségből. Gyöngyöshalász Virág utcájában a víz ingatlanokat veszélyeztetett. A helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval átemelték a vizet olyan területre, ahonnan az el tudott folyni, a vízmű munkatársai erőgéppel megbontották az eltorlaszolt átereszeket. A recski önkéntes tűzoltók településükön öt alkalommal avatkoztak be. Otthonok alagsoraiban és pincéiben összegyűlt esővizet szivattyúztak ki, a nagy mennyiségű víz jellemzően elektromos eszközöket és a házat veszélytette. 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló