2021. május 14., Bonifác

Riasztó

#hatvan #kábítószer #letartóztatás #drogdíler

Nem akarnak esélyt adni a hatvani drogdílernek, letartóztatásban tartják

2021.04.13. 17:58

Az ügyészség úgy ítélte, hogy szabadlábon megnehezítené a bizonyítást a férfi.

Dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint a Hatvani Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírója hosszabbítsa meg a letartóztatását annak a 48 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2020 augusztusát megelőzően Hatvanban új pszichoaktív anyagot árult.

A terhelt lakó- és tartózkodási helyén, valamint a gépjárművében tartott kutatások során a rendőrség az illegális anyagok és kábítószer mellett az azok kiporciózásához szükséges eszközöket is megtalálta és lefoglalta.

A nyomozás kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, illetve kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt van folyamatban az elkövetővel szemben.

pikrepo-com-drog
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

 

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának a meghosszabbítását, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi esetében továbbra is tartani lehet attól, hogy szabadlábon megnehezítené vagy meghiúsítaná a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményeket követne el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt és annak indokait megalapozottnak találta, ezért további két hónappal meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

 

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és meghatalmazott védője azonban fellebbezést jelentett be a bíróság végzésével szemben, ami így nem emelkedett jogerőre.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló