2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#eger #lopás #hatvan #bolt #tolvaj #áruház #bolti szarka

Rátámadt az eladóra a tetten ért bolti szarka Hatvanban

2021.02.02. 13:49

Áruházakból, üzletekből lopkodó tolvajok elleni vádemelésekről számolt be a megyei ügyészség.

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész arról tájékjoztatta az Egri Ügyeket, hogy Heves megyében a közelmúltban több bolti lopás ügyében is vádemelés történt.

 

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 40 éves férfi ellen, aki tavaly augusztus végén néhány napon belül többször is azért keresett fel Egerben egy nagyáruházat, hogy onnan rendszeresen különböző dolgokat lopjon. A vádlott az első esetben a ruhája ujjába rejtve vitt el fizetés nélkül két üveg vodkát, majd három nappal később ugyan így próbált meg eltulajdonítani egy fülhallgatót, ám akkor a biztonsági őr tetten érte. Ez azonban nem szegte kedvét a tolvajnak, mert újabb három nap elteltével megint elment a bevásárlóközpontba, és elcsent öt túró rudit, valamint négy zsömlét, de ismét rajtavesztett, mert az előtérben lefülelték.

 

A járási ügyészség szabálysértési értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével kötelezze őt közérdekű munkavégzésre.

 

A Hatvani Járási Ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádol egy 20 éves fiatalembert, aki 2020. november 3-án este egy hatvani áruházból úgy akart ellopni egy doboz óvszert, hogy arról előzőleg letépte az áruvédelmi lágy etikett címkét, majd miután egyéb tárgyakat is a táskájába rejtett és az öltözőfülkében az inge alá vett két rövid ujjú pólót, megpróbált fizetés nélkül kisurranni a boltból, de a kijáratnál lebukott.

piásüveg-lopás-pixabay
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Van, hogy az üzletekben nem csak az eladóknak, de a vásárlóknak is résen kell lenniük. Ugyancsak a Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat szabálysértési értékre több közokirat, magánokirat és készpénzhelyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt egy 60 éves férfival szemben, aki tavaly augusztus 15-én délelőtt egy másik hatvani áruházban a sértett óvatlanságát kihasználva, annak rövid időre őrizetlenül hagyott bevásárló kocsijából kikapott egy tárcát, melyben a károsult a készpénzén és a bankkártyáján kívül az iratait is tartotta. A lopott holmit a rendőrség később megtalálta az alkalmi tolvajnál, amivel hosszas utánjárástól sikerült megkímélni a sértettet.

 

A járási ügyészség mindkét ügyben pénzbüntetést indítványozott.

 

Ennél jóval súlyosabb büntetés vár arra a 24 éves, jelenleg letartóztatásban lévő hatvani elkövetőre, aki az üzletszerű lopásait végül rablással tetőzte be.

A fiatalember egy hónapja, január elején többször is lopott egy hatvani élelmiszerboltból, ahonnan több mint 40.000 forint értékben szeszes italokat tulajdonított el észrevétlenül a ruházatába rejtve.

 

Január 5-én azonban másként alakultak a dolgok, ugyanis az egyik eladó rajtakapta, amint egy üveg whiskyt és egy üveg tequilát próbált meg fizetés nélkül kivinni az áruházból. A nő a kijáratnál a tolvaj elé állt, ám az rátámadt, dulakodott vele, majd félrelökte őt az ajtóból, miközben mindkét palack kicsúszott a kabátja alól.

 

A Hatvani Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában a folytatólagosan, üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségével halmazatban rablás bűntettével is vádolt elkövetővel szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló