2022. május 16., Mózes Botond

Riasztó

#eger #lopás #hatvan #tolvaj

Szerény zsákmány: kemény kétszáz forintért törte fel az autót a fiatal Hatvanban

Barna Benedek 2021.07.06. 12:14

Vele együtt három, járműveket kifosztó tolvaj ellen emeltek vádat a közelmúltban a megyei ügyészségek.

 

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves fiatalemberrel szemben, aki idén, egy januári reggelen Nagygomboson a Gesztenyefasort keresztező Zagyva-híd lábánál egy kővel betörte egy ott parkoló autó bal első ablakát, pusztán azért, hogy a jármű középső konzoljából magához vegye az a két darab 100 forintos érmét, amit az utcán járkálva, kívülről kiszúrt magának – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

Az ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Az Egri Járási Ügyészség azzal vádol egy 24 éves férfit, hogy 2020 karácsonyát követően Egerben, a Szalapart úton az oldalsó tolóajtón lévő ablak zárszerkezetét megrongálva feltört egy ott lezártan álló teherszállító furgont, amiből elsőre – egyebek mellett – kiszerelte az akusztikai mélynyomó ládát és az erősítőt, valamint elvitt egy használt munkáskesztyűt. A kitartó tolvaj később visszatért a tetthelyre, éppen akkor, amikor a sértett már a feltört zárat szerelte. A javítás pillanatnyi szünetében a vádlott megpróbált néhány szerszámot is elemelni a kocsiból, de ez már nem sikerült neki, mivel a jármű tulajdonosa rajtakapta az újabb lopáson.

 

Az ügyészség ebben az ügyben szintén szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja a tettest, ám ez esetben már közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Az Egri Járási Ügyészség egy további vádirata szerint egy 26 éves férfi 2020. november 16-án egy műszaki hiba miatt Recsken, a Hunyadi úton veszteglő tehergépkocsi akkumulátorait lopta el úgy, hogy a motorház tető felnyitása után letépte, illetve levágta azok a vezetékeit. Az akkumulátorok ténylegesen 80.000 Ft-ot értek, de a tolvaj nem sokkal később 5.000 forintért túladott rajtuk.

 

A járási ügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolt terhelttel szemben.

 

(Indexfotó: police.hu – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló