2023. június 7., Róbert

Riasztó

#lopás #heves #kékfény #riasztó

Halrudakra és a pirított pisztáciára fájt a nő foga, de fizetni nem akart érte a hevesi áruházban

Nagy Donát 2022.07.26. 10:01

Inkább ellopta volna a kiszemelt árukat. Amikor aztán lebukott, rátámadt a biztonsági őrre.

 

Lopások mellett rablás bűntettével is vádol a Hevesi Járási Ügyészség egy 33 éves büntetett előéletű nőt, aki még 2021 szeptemberében nem vásárolni ment az egyik hevesi áruházba, hanem azért, hogy onnan ruhaneműket lopjon. Terve azonban sikerrel járt, mivel – azok egy részét magára öltve – sikerült a boltból több ruházati terméket eltulajdonítania.

 

Az ügyészégi közlemény szerint a nő nem sokkal később egy élelmiszer áruházban próbálkozott, ahol a félig megpakolt bevásárlókocsira akasztott táskájába rejtett többek között tíz tojást, egy csomag uzsonna sonkát, két csomag csirkemellfilét, egy csomag halrudacskát és egy csomag pirított pisztáciát.

 

Mindezekkel magabiztosan megindult a pénztáron át a kijárat felé, de mielőtt kiért volna, a biztonsági őr blokkellenőrzésre hívta fel.

Mivel tudta, hogy lebukott, a lopott dolgok megtartása érdekében rátámadt a férfira, többször megütve és megrúgva őt.

Ez egyébként már súlyos, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény. Az ügyben az ügyészség három és fél év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint négy év közügyektől eltiltást kért. 

 

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló