2023. március 22., Beáta Izolda

Riasztó

#eger #lopás #parkolóház #hajléktalanok #katona tér

Hajléktalanok fosztottak ki aljas módszerrel egy idős férfit az egri parkolóházban

2021.04.17. 14:58

Kemény ezer forint volt az egyik zsákmány.

Az Egri Járási Ügyészségtől kaptunk egy közleményt szombaton, miszerint az Egri Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két – hajléktalan, kéregető életmódot folytató – férfinak a letartóztatását, akik pénteken, a reggeli órákban az egri Katona téren található parkolóházban együtt kéregettek. Az egyikük felfigyelt az idős, nehezen mozgó sértettre, aki az autójából próbált kiszállni, így segítséget színlelve odament hozzá és elvette a sértett táskáját, kivette az abban található pénztárcát benne kb. 1000 forinttal, majd távozott a helyszínről. Társa ezalatt végig figyelte a környezetet, a járókelőket, hogy az akciót senki ne zavarja meg.

 

A nyomozás kifosztás bűntette miatt van folyamatban az elkövetőkkel szemben – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy – tényleges lakóhely hiányában – a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának – elszöknének, elrejtőznének –, illetve – mivel mindkét személy ellen több, más büntetőeljárás is van folyamatban és jövedelemmel sem rendelkeznek – attól is, hogy újabb bűncselekményeket követnének el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte az elkövetők letartóztatását. 

 

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentett be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló