2022. augusztus 14., Marcell

Riasztó

#gyöngyös #gránát

Gránátszerű tárgyra bukkantak a gyöngyösi tűzoltóság mellett – FOTÓ a helyszínről

Barna Benedek 2021.10.27. 12:13

Árokásás közben került elő.

 

Háborús aknagránátot találtak Gyöngyösön szerda délelőtt – adta hírül az Agria TV.

 

A szerkezetre árokásás közben bukkantak. Tűzszerészeket is hívtak a helyszínre, amelyről a tévé közösségi oldalán az alábbi fotót osztották meg:

granat

Frissítés: a heol.hu cikke szerint a gránátszerű tárgyról a rendőrség értesítette a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletét. Gajdos Milán hadnagy, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje a lapnak arról számolt be, hogy rendőrségi bejelentés érkezett alakulatuk tűzszerész ügyeletére, miszerint egy feltételezett robbanótest került elő. Úgy fogalmazott, hogy majd a járőrparancsnok fogja megállapítani, hogy valóban robbanótest került-e elő, és ha igen, az milyen típusú, milyen állapotú, és mi a teendő vele.

 

Frissítés3: a Gyöngyösi TV Facebook-oldala a tűzszerész ezredének kommunikációs tisztjének közlése nyomán arról számolt be, hogy a tűzszerész járőr elvégezte a a megállapítást, amely szerint a talált tárgy nem robbanótest. Ugyanakkor Gajdos Milán mindenkit arra kér, ha bárki hasonló tárggyal, vagy esettel találkozik, akkor azonnal értesítse a rendőrséget. Az oldal egyébként a helyszínt is pontosította: azt írták, a gránátnak vélt tárgyat a gyöngyösi tűzoltóság mellett találták. A heol.hu azt írja, valójában egy homokkőkupacot találtak, amely ilyen furcsa alakra olvadt össze, de pirotechnikai anyagot nem tartalmaz.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló