2024. május 24., Eszter Eliza

Riasztó

#kutya #polgármester #szarvaskő #kutyatámadás

„Ha levisz a földre, nekem annyi" – Megszólalt a szarvaskői kutyatámadás nyugdíjas áldozata

Kovács Dávid 2022.02.03. 08:54

A 72 éves férfi az autójába menekült a nekirontó kutyák elől. A polgármester is nyilatkozott az ügyben.

Több helyen eltört a karja, a lábát és a hasát is megharapták annak a férfinak, akit két kutya támadt meg Szarvaskő határában, az Országos Kéktúra útvonalán. Barócsi Tibor az RTL Klub és a TV2 híradóinak beszélt a kutyatámadás részleteiről.

 

A 72 éves férfi január másodikán kocogni indult, ám amikor a falu szélén kiszállt az autójából, két közép-ázsiai juhászkutya kezdett rohanni felé. Előbb csak szaglászták, később már támadtak is. Mint mondta, a nagyobb kutya a nyakába akart ugrani, ő pedig attól félt, hogy a földre kerül, ahol már nem fog tudni védekezni.

"Nem csak harapott, marcangolt"

– magyarázta a férfi. Az egyik állat a bal karját támadta, míg a másik a hasát és a combját harapta. A férfi végül az autójába menekült, amellyel elhajtott a helyszínről. Szerencséjére még haza tudott vezetni, majd feleségével egyből a sürgősségire indultak, a támadás után meg kellett operálni.

 

A kutyák az egyik közeli udvarból szökhettek ki, Barócsi Tibor a gazdájukat is ismeri. Úgy tudni, a két közép-ázsiai juhászkutya már másokat is megtámadott. Szabóné Balla Marianna, Szarvaskő polgármestere a kamerák előtt arról beszélt: egyre többen jelzik, egyre több fotó készül arról, hogy kint vannak a kutyák. A faluban is sokan félnek tőlük, a polgármester pedig a gyanútlan kirándulók és kéktúrázók miatt különösen aggódik.

 

A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított eljárást az állatok gazdája ellen, akit szintén szerettek volna megszólaltatni az ügyben, ám a forgatás idején nem tartózkodott az otthonában.

 

Az RTL Klub híradását itt lehet megnézni:

 

 

 

A TV2 anyagát pedig itt:

 

 

Az ügyről korábban itt írtunk.

 

 

(Indexfotó: Agria Tv)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló