2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#halál #bíróság #gázolás #kékfény

Gyorshajtás miatt két embert gázolt halálra egy kerecsendi férfi

Székely Zoárd 2022.01.19. 09:24

3 év börtönre ítélhetik.

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a kerecsendi férfival szemben, akinek gyorshajtása olyan súlyos balesethez vezetett, melyben két ember életét vesztette, további két személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

 

2019. december 14-én a déli órákban az Egert és Kerecsendet összekötő 25. számú főúton egy autó a vizes úttesten megcsúszott és az oldalára borulva az árokban állt meg. A járműben lévő két személy segítségére további három fő sietett, így összesen öten álltak a felborult gépkocsi mellett az árokban, illetve az útpadkán.

 

A vádlott nem sokkal a fenti balesetet követően a korábbi csapadék miatt nedves és csúszós főúton Eger irányába közlekedett autójával, melynek sebessége a megengedett 90 km/óra helyett 103-108 km/óra volt.

Gazolas-uj-logo-2048x1367
Fotó: Egri Járási Ügyészség

 

A vádlott a főút 9.250 méterszelvényében, egy lejtős, jobbra ívelő útkanyarulatban haladt, amikor észlelte az út szélén állókat, amitől megijedt, ezért intenzív fékezésbe kezdett és elrántotta a jármű kormányát.

A manővertől a gépkocsi megcsúszott és a bal oldalával elütötte az útpadkán, illetve az úttest szélén veszteglő sértetteket.

A balesetben egy férfi aznap, egy nő pedig kb. egy hónap múlva elhunyt. További két személy többszörös töréses sérüléseket szenvedett, mely mindkettejük esetében csak jelentős mozgás beszűküléssel, így maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Az ötödik érintett – a csodával határos módon – egy állcsonttöréssel megúszta a történteket.

A tragédiához a gondatlan vádlott gyorshajtása vezetett, ugyanis ha a csúszós úton a megengedett sebességgel haladt volna, a baleset nem következett volna be.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy – ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság vele szemben 3 év szabadságvesztést szabjon ki és 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló