2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#városháza #gyöngyös #öngyilkosság #fenyegetés

Gyöngyösi TV: Öngyilkos lett a gyöngyösi városházán felfegyverkezve fenyegetőző férfi

Kovács Dávid 2022.02.19. 08:15

A városi tévé szerint egy tízemeletes épület nyolcadik emeletéről vetette le magát.

Leugrott egy tízemeletes épület nyolcadik emeletéről, majd a helyszínen életét vesztette egy férfi a gyöngyösi Mérges utcában pénteken délután négy óra körül.

 

A Gyöngyösi TV információi szerint az áldozat az a férfi, akit múlt pénteken két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, miután tavaly nyáron fegyverestől rontott be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba.

 

❗️Öngyilkos lett a fegyveres támadó❗️ Információink szerint leugrott egy Mérges utcai tízemeletes nyolcadik emeletéről...

Közzétette: Gyöngyösi TV – 2022. február 18., péntek

 

A Heves Megyei Rendőr Főkapitányság később közölte: a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

 

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a férfi – aki korábban maga is az önkormányzat alkalmazottja volt –, 2021 nyarán a helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra, ahol azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a Járási Hivatal vezetőjével is, amiért nem folyósítanak számára segélyt.

 

A férfi a fenyegetőzés közben jól láthatóvá tette az oldalán hordott gázpisztolyt, illetve a nadrágzsebében tartott nagyméretű konyhakést. Az odahívott városrendészre rá is fogta a fegyvert, de nem sütötte el. A ruházata átvizsgálásakor kiderült: egy elektromos sokkoló is volt nála.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a férfi egyedül nevelte kiskorú gyermekét, több rendszeresen folyósított segélyben részesült, ám azt állította, ezekből a támogatásokból nem tud megélni. Végső elkeseredésében döntött úgy, hogy fegyverrel megy a hivatalba. Már akkor azt mondta: arra is felkészült, hogy önmagával is végezzen.

 

A férfi a bírósági tárgyalásán megbánta a tettét. "Fogalmam sincs, hogy jutott ez eszembe!" – mondta a bíróságon. A szaértői vélemény szerint valóban nem tudhatta, mit csinál.

 

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

(Indexkép: Gyöngyösi TV)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló