2021. augusztus 6., Berta Bettina

Riasztó

#gyöngyös #robbanás #gázrobbanás

Robbanás Gyöngyösön: a szivárgó gáz miatt egyelőre nem lehet visszaköltözni az épületbe

2021.01.07. 15:40

Még várniuk kell a lakóknak.

Portálunk is megírta, hogy szerdán éjjel egy ember meghalt abban a gyöngyösi társasházban, ahol a második emelet egyik lakása felrobbant. A férfi vélhetően saját maga robbanthatta fel saját lakását. A háromemeletes, 24 lakásos, téglaépítésű társasház ideiglenesen lakhatatlanná vált, de a statikai szakvélemény alapján helyreállítható. Az épületből kiöltözni kényszerült lakók elhelyezésben az önkormányzat is segített.

 

Az érintet terület önkormányzati képviselője, dr. Végh Attila csütörtökön azt nyilatkozta a heol.hu-nak, hogy ideiglenesen négy családot kellett elhelyezni bérlakásban, a többiek megoldották önerőből az éjszakázást. Tájékoztatása szerint senki sem mehetett vissza a házba, mert mint kiderült, a robbanás csőtörést is eredményezett. Elmondta azt is, hogy jelenleg fertőtlenítés és takarítás is folyik az épületben és annak környékén.

 

Most úgy tűnik, hogy csak három lakás vált használhatatlanná: a robbanás helyszíne, a fölötte levő lakás, ahol alá kellett dúcolni a mennyezetet, mert megrepedt, valamint az alatta levő, amelyet elárasztott az oltóvíz. A többi lakásba már csak sötétben tudtak visszamenni a lakók, és egyelőre nem tudják, hogy mekkora károk keletkeztek. Annyi biztos, hogy a lépcsőházi ajtók kiszakadtak a légnyomástól.

 

– közölte a képviselő.

 

A felrobbant lakás felett egyébként nem tartózkodott senki, alatta pedig egy egyedülálló hölgy él, aki azonban éppen vidéken volt a tragédia idején.

 

A házban csütörtök délutánra az áram és a víz már rendben volt, a gáz viszont még mindig szivárog, emiatt pedig egyelőre nem lehet visszaköltözni az épületbe. A Heol cikke szerint a Tigáz nyomáspróbája péntekre várható.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló