2023. február 2., Karolina Aida

Riasztó

#gyöngyös #épülettűz #raktár

Helyszíni FOTÓKON a kiégett gyöngyösi raktárépület

2021.03.16. 15:47

Szerencsére senki nem tartózkodott odabent, amikor a tűz keletkezett.

Megyénk tűzoltói tizenkét alkalommal avatkoztak be a hosszú hétvégén – számolt be kedden a katasztrófavédelem.

 

Szombat délután kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Egerben, a Béke utcában. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak, tíz tűzoltó több oldalról, három vízsugárral oltotta el a lángokat. A lakóház lakhatatlanná vált. Tarnalelesz határában másfél hektáron égett elszáradt növényzet a délutáni órákban, melyet a pétervásárai hivatásos tűzoltók oltottak el, kora este pedig kis területen Turán égett összehordott szemét, ott a hatvani hivatás tűzoltók avatkoztak be. 

 

Vasárnap délelőtt Atkáron egy tizenöt méter magas diófa kettéhasadt, egy melléképületet és távvezetéket veszélyeztetett. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a fát. Kora este Szarvaskőn egy téglakéményben gyulladt meg a lerakódott égéstermék. Az egri hivatásos tűzoltók az éghető anyagot a kazánból eltávolították, a bitumenes hullámlemez tetőhéjazatot vízzel hűtötték, így az nem kapott lángra. Az egység a kémény használatát annak felülvizsgálatáig megtiltotta. Az este folyamán a hevesi hivatásos tűzoltók Erdőtelken oltottak összehordott, égő szemetet, Tiszanánán pedig tíz hektáron nádas égett, a lángokat a helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg.

 

Hétfőn Eger, Gyöngyös, Váraszó és Heves határában égett száraz, bozótos terület és nádas, a tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal avatkoztak be. Kora este kigyulladt egy ötven négyzetméter alapterületű raktár Gyöngyösön az Egri úton. A raktárban fát tároltak, a tűzesethez a város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak, majd négy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az utómunkálatok során megbontották a tetőszerkezetet, a raktár melletti műhely szigetelését és eloltották a még izzó, parázsló részeket. Az épületben senki nem tartózkodott.

 

A gyöngyösi raktártűz helyszínéről az alábbi képeket tették közzé a megyei katasztrófavédelem honlapján:

#GALLERY_40#

(Fotók: Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló