2024. május 20., Bernát Felícia

Riasztó

Öngyilkos akart lenni a lakását felgyújtó gyöngyösi nő, az általa okozott tűzben az anyja halt meg

2020.08.19. 16:00

A 47 éves nőt a bíróság egy hónapra letartóztatta.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, hétfő este egy ember életét vesztette egy gyöngyösi lakástűzben. A rendőrség később arról tájékoztatott, hogy emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy gyöngyösi nő ellen, aki a gyanú szerint szándékosan okozta a tüzet otthonában, majd kimenekült – azonban az égő lakásban tartózkodó, mozgásában korlátozott édesanyja a tűzeset következtében a helyszínen életét vesztette.

 

Az MTI információi alapján a 47 éves nő öngyilkossági szándékkal okozta a tüzet, a 24.hu pedig ezt azzal egészítette ki, hogy úgy értesültek, az illető pszichés problémákkal küzdött.

 

A nyomozók a nőt őrizetbe vették, kihallgatták, a Heves Megyei Főügyészség pedig ezután indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit az Egri Járásbíróság egy hónapra el is rendelt a csütörtökön portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint.

 

Fotó: police.hu

 

Mint írják, a bíróság döntésének indoka, hogy a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett – 10-től 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, figyelemmel az elkövetés és a gyanúsított személyi körülményeire is. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

 

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, de az még nem végleges, mert a védő nem volt jelen az ülésen, neki öt munkanapja van fellebbezni.

 

(Indexkép: pixabay.com)

 

Egy lakó szándékosan okozhatta a halálos lakástüzet Gyöngyösön, emberölés miatt vették őrizetbe

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló