2024. május 24., Eszter Eliza

Riasztó

#m3-as autópálya #gázolás #vádemelés #zebra #személyi sérülés #gondatlanság #kamion #egri járási ügyészség

Sérülései miatt meghalt a gyöngyösi zebrán elgázolt ember – Így büntetné a vétkes sofőrt az ügyészség

Barna Benedek 2021.10.01. 11:18

A gyalogos több töréses sérülést szenvedett.

 

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban két gondatlanságból balesetet okozó sofőr ügyében is vádat emelt – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Az Egri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az 48 éves férfi ellen, aki

2019 decemberében Gyöngyösön esős időben közlekedett autójával, azonban a zebrát nem elég óvatosan közelítette meg, így elütötte az azon éppen átkelő sértettet, aki a balesetben több töréses sérülést szenvedett. A sértett látszólag már felépülőben volt a sérüléseiből, amikor néhány hónap elteltével a balesettel összefüggésben kialakul súlyos szövődmények miatt elhunyt.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő igazolta a baleset és a sértett halála közötti közvetett ok- okozati összefüggést.

zebra-pikrepo (1)
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen pedig maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a központi járási ügyészség. Az illető 2019. augusztus 25-én az M3 autópályán haladt kamionjával, amikor figyelmetlensége miatt a pótkocsi jobb hátsó részével elsodorta a leállósávban műszaki mentést végző sértettet. Az ügyben kirendelt szakértő megállapította, hogy a sértett kezének terhelhetősége a balesetben elszenvedett sérülés miatt csökkent, ami maradandó fogyatékosságként értékelendő.

Az ügyészség mindkét esetben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádirataiban. Ezen kívül a vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat az eljárások során felmerült – főleg szakértői díjból álló – tetemes bűnügyi költségek megfizetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló