2022. augusztus 18., Ilona

Riasztó

#gyöngyös #közlekedési baleset #személyi sérülés #cserbenhagyás

Balesetezett, majd sérült anyját a kocsiban hagyva lelépett a helyszínről a gyöngyösi gyorshajtó

Barna Benedek 2022.04.05. 15:20

Pár órával később a sofőr már egy bárba tört be, hogy piát lopjon.

 

Két, gyöngyösi közlekedési baleset ügyében is vádat emeltek Egerben a közelmúltban – derült ki az ügyészség keddi, portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

 

Majdnem lelökte az útról a másik kocsit

 

A központi járási ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat azzal a 24 éves férfival szemben, aki 2021 májusában egy gyöngyösi parkolóban közlekedési konfliktusba keveredett. A másik sofőr végül azzal vetett véget a vitának, hogy a 3-as főútra hajtott és Hatvan irányába folytatta útját. A vádlott ekkor – azért, hogy tisztázza az esetet –

járművével a másik autó után indult, majd amikor utolérte, hirtelen jobbra kormányozta a kocsiját, így próbálva megállásra bírni a másik felet. A nagy sebesség mellett végrehajtott manőver során a két jármű oldalai összeértek és az ütközés miatt a sértett lehaladt a padkára, de szerencséjére sikerült a kocsiját az úttestre visszakormányoznia.

A vádlott hajmeresztő manőverével szándékosan közvetlen veszélynek tette ki a másik járműben utazók életét és testi épségét.

 

A felborult autóban hagyta az anyját

 

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban egy másik közlekedéssel kapcsolatos ügyben is vádiratot nyújtott be. Eszerint egy 31 éves gyöngyösi férfi 2021 nyarán egy este a városban kocsikázott utasaival, többek között az édesanyjával, amikor

gyorshajtása miatt az autó megcsúszott, sodródni kezdett, nekiütközött egy parkoló gépkocsinak, majd visszatérve az úttestre keresztbe fordult, végül az oldalára borulva állt meg. A balesetben az édesanya súlyos, többszörös csonttöréses sérüléseket szenvedett. A férfi a balesetet követően kiszállt a járműből és – mintha mi sem történt volna – segítségnyújtás nélkül elsétált a helyszínről.

Az édesanyját magára hagyó vádlott pár órával később tovább növelte bűnlajstromát azzal, hogy egy kővel betörte egy helyi bár ajtaját, majd bement és elvitt körülbelül 40 liter különféle szeszes italt, valamint 25 csomag chipset, összesen 290.000 forint értékben.

 

Az ügyben a vád tárgya közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette.

Az Egri Járási Ügyészség mindkét, korábban már büntetett férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás büntetések kiszabására tett indítványt.

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló