2021. május 14., Bonifác

Riasztó

#heves megye #verekedés #garázdaság

Gyerekeket vert ököllel Eger belvárosában a dühös férfi, mert azt hitte, leköpték őt

2021.02.18. 09:08

Durva esetek Heves megyéből: dühös nők által sodrófával és tűsarkű cipővel szétvert autók Gyöngyösön, anyázásból verés egy hatvani kocsmánál.

A garázdaság mellett többrendbeli könnyű testi sértés vétségével vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a 37 éves férfit, aki 2019. február 12-én este Eger belvárosában sétált négy kiskorú személy társaságában, miközben egy adott pillanatban úgy érezte, hogy a mögötte haladó fiatalok hátulról leköpték őt. Ezért ellenük fordult, hangosan számon kérte őket, majd közülük egy kisfiút és egy kislányt ököllel megütött, egy harmadik gyermeket pedig kiabálva lökdösött az utcán. A bántalmazás következtében ketten nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

Az ügyészség az ügyben úgynevezett kombinált büntetés - pénzbüntetés és emellett közérdekű munka - kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

pikrepo ököl

A Gyöngyösi Járási Ügyészség két személygépkocsi közterületen történt megrongálása miatt emelt vádat a közelmúltban.

 

Az egyik vádirat szerint egy 68 éves nő 2020. október 5-én este Gyöngyösön azért ment el a keresztfia házához, hogy kárt tegyen annak gépkocsijában, mivel így akart elégtételt venni azokért a sérelmekért, melyek egy családi konfliktus során érték őt. Az asszony a magával vitt sodrófával beverte a rokona lakása előtt álló autó első és hátsó szélvédőjét, valamint összetörte annak irányjelzőit, amivel 100. 000 Ft-os kárt okozott. Az csak később derült ki a vádlott számára, hogy a szétvert jármű egy általa nem ismert férfi tulajdona volt, mellyel a gyanútlan sértett véletlenül éppen ott parkolt az utcában.

 

A járási ügyészség az 50.000 forintot meghaladó értékű rongálással halmazatban garázdaság vétségével is vádolja az indulatos, ám felületes keresztanyát, akivel szemben főbüntetésül felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

 

Hasonló bűncselekményt követett el egy fiatal nő Gyöngyös egyik szórakozóhelye előtt 2020. szeptember 20-án a hajnali órákban, amikor egy, a tánctérben lejátszódott konfliktust követően erősen ittas állapotban kiment a parkolóba, majd ott a tűsarkú cipőjét lekapta a lábáról és azzal verte a sértett autójának a motorháztetejét. A gépjárműben 45.000 forint kár keletkezett, ami nem éri el a bűncselekményi értékhatárt. A Gyöngyösi Járási Ügyészség ennek megfelelően kizárólag garázdaság vétségével vádolja a nőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

sodrófa

Nem garázdaság vétsége, hanem az annál súlyosabban minősülő súlyos testi sértés bűntettének a kísérlete a vád egy hatvani ügyben.

 

A Hatvani Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves vádlott 2020. október 18-án a délutáni órákban egy hatvani kocsmában közös társaságban italozott a sértettel, aminek során utóbbi sértő kifejezéseket használt az egyik ismerősük édesanyjával kapcsolatban. Az ittas férfiak ezen komolyan összeszólalkoztak, aminek az lett a vége, hogy a vádlott sietve elhagyta a helyiséget, de csak azért, hogy elrejtőzzön az épület előtti tuják között és ott várjon áldozatára, a röviddel később kényszerűen hazainduló sértettre. Amikor az erősen ittas férfi a vádlott rejtekéhez ért, a terhelt előugrott a bokorból, és ököllel nagy erővel többször arcul ütötte ismerősét, majd amikor az elesett, a földön még össze is rugdosta őt. Csupán a véletlennek – és nem a vádlott szándékának – köszönhető, hogy a sértett mindezek következtében csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A járási ügyészség az ügyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, emellett arra is, hogy a bíróság a felfüggesztés próbaidejének tartamára helyezze a vádlottat pártfogó felügyelet alá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló