2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#eger #m3-as autópálya #ittas vezetés #közlekedési baleset #vádemelés #füzesabony #személyi sérülés #maradandó fogyatékosság

Súlyos sérülést okozott a visszaeső ittas sofőr Egerben, szabadságvesztéssel és vezetéstől eltiltással sújtanák

Barna Benedek 2022.05.17. 16:21

A Járási Ügyészségen több sérüléssel járó közlekedési baleset ügyében is vádemelés történt a vétkes járművezetők ellen.

 

Három személyi sérüléssel járó balesettel végződő közlekedési ügyben emelt vádat a közelmúltban Egerben – derül ki a Járási Ügyészség keddi, portálunkhoz eljuttatott közleményéből, amelyben röviden be is mutatták ezeket az eseteket.

 

Elmaradt az elsőbbségadás, maradandó sérülés lett a vége

 

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt került sor vádemelésre azzal az 55 éves férfival szemben, aki 2021 tavaszán

a füzesabonyi északi bekötő útra balra kívánt bekanyarodni, ezért besorolt a kanyarodó sávba, majd figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő és egyenesen tovább haladni szándékozó autónak, így a járművek összeütköztek.

A balesetben az egyik sértett keze olyan súlyosan sérült, hogy annak mozgása beszűkült, ami maradandó fogyatékosságként értékelendő. A vétlen autóban utazó másik sérült szegycsonttörést szenvedett, ő azonban teljesen felépült a sérüléséből. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült.

 

Elszunnyadt az autópályán, felriadva balesetezett

 

Egy másik ügyben egy bélapátfalvai férfi ellen is hasonló okból emelt vádat a központi járási ügyészség. A vádirat szerint a férfi 2020 augusztusában a reggeli órákban az M3-as autópályán közlekedett Budapest felé autójával, abban 4 utast szállítva. A vádlott

a belső forgalmi sávban történő haladása során a korai időpont és fáradtsága miatt néhány másodpercre elaludt, ezért nem vette észre, hogy előtte az autópálya forgalma feltorlódott. Felriadva észlelte a helyzetet, de az ütközés elkerülése érdekében már csak arra volt ideje, hogy fékezés mellett a kormányt jobbra rántsa, ettől azonban a gépkocsi elvesztette a stabilitását, majd a tetejére borult.

A balesetben többen megsérültek, az egyik utas azonban a bal karján olyan súlyosan, hogy a testrész mozgáskorlátozottsága következett be, ami maradandó fogyatékosságnak minősül.

 

Az ügyészség a fenti két vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a figyelmetlen autóvezetőkkel szemben. Az első esetben az ügyészség járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

 

Kereszteződésben karambolozott az ittas sofőr

 

Végül az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt nyújtott be vádiratot azzal a középkorú férfival szemben, aki 2021 áprilisában a kora esti órákban

Egerben, a fogalmas II. Rákóczi Ferenc úton ittasan vezette autóját, emiatt az egyik kereszteződésbe a lámpa piros jelzése ellenére behajtott, így összeütközött a szabályosan közlekedő sértettel, aki a balesetben többszörös bordatörést szenvedett.

ittas baleset okozó jármű logó

Az ügyészség ebben az esetben mértékes indítványt tett a vádiratában, figyelemmel arra, hogy az elkövető volt már jogerősen elítélve ittas vezetés miatt. A vádhatóság a szabadságvesztés mértékét 1 év 10 hónapban, a járművezetéstől eltiltás mértékét pedig 7 évben határozta meg arra az esetre, ha a férfi beismeri a bűnösségét az előkészítő ülésen.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló