2024. április 12., Gyula

Riasztó

#borsod-abaúj-zemplén megye #csecsemőgyilkosság #múcsony #lyukóbánya

Galambtetemeknek hazudta kisbabája nejlonzacskóba csomagolt holttestét a múcsonyi gyerekgyilkos (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.07.22. 09:05

Újabb felkavaró részletek derültek ki az újszülött halálával kapcsolatban. Az anyját letartóztatták, akár élete végéig is börtönben maradhat.

 

Letartóztatták azt a 29 éves nőt, aki július elején megszülte, majd a gyanú szerint megölte gyermekét Múcsonyban, derül ki az RTL Híradó anyagából.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, július első felében holtan találtak egy újszülöttet a Miskolchoz tartozó Lyukóbányán. Mint írtuk, a rendőrség eleinte közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az esetet (vagyis nem gyanakodtak gyilkosságra), a rendőrség ezen a héten – kedden – azonban már arról számolt be, hogy az ügyben a borsodi nyomozók büntetőeljárást indítottak, emberölés a gyanú.

 

A csatorna úgy tudja, a nőnek volt élettársa, aki külföldön dolgozott, de hogy ő volt-e a gyerek apja, nem tudni. A bíróság szerint az anya szinte az utolsó pillanatig titkolta terhességét. "Nem készült a gyermek születésére, terhesgondozásra sem járt, és a védőnőt is a cselekményt megelőző mintegy egy héttel kereste fel első alkalommal" – mondta a Miskolci Törvényszék szóvivője, Majoros Tünde.

A borsodi nő a szüleivel élt Múcsonyban, otthon, a vécében szülte meg babáját, akit a gyanú szerint durván bántalmazott, majd magára hagyott. Ezután – még aznap – a mintegy harminc kilométerre fekvő Lyukóbányára vitette magát egy ismerősével, akinek az RTL Klub információi szerint azt állította, hogy galambtetemeket akar az erdőben hagyni. A csecsemő nejlonzsákba csomagolt holttestét végül a fák között rejtette el.

A Miskolci Törvényszék szóvivője szerint a nő még aznap délután felkereste a védőnőt, akinek ellentmondásosan nyilatkozott a gyermek hollétéről, ezért került sor a rendőrök és a mentőszolgálat értesítésére. A bíróság szerint az újszülött halála fulladással, bántalmazással és ellátatlansággal is magyarázható. A múcsonyi nő részben beismerte tettét, de tagadta, hogy bántotta a kisbabát. Ha bűnösnek találják, akár élete végéig is börtönben maradhat.

 

Az RTL Híradó anyagát itt lehet megnézni:

 

 

Az ügy előzményeiről ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló