2022. augusztus 10., Lőrinc

Riasztó

#testi sértés #bíróság #rongálás

Fülbe és szélvédőbe öklözünk Heves megyében

Székely Zoárd 2021.12.07. 11:21

Testi sértés és rongálás miatt emelt vádat az ügyészség.

 

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség az ellen a 33 éves férfi ellen, aki 2021 nyarán Tarnaörsön haragosát egy korábbi konfliktus miatt a nyílt utcán egy alkalommal ököllel fülön vágta.

 

A bántalmazás következtében a sértett könnyű sérüléseket szenvedett és a nyitva álló törvényi határidőn belül magánindítványt terjesztett elő azért, hogy a támadóval szemben könnyű testi sértés vétsége miatt is járjanak el a hatóságok.


Az ügyészség a korábban már büntetett férfi esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

Szintén a Hevesi Járási Ügyészség emelt vádat azzal az átányi férfival szemben, aki 2021 júliusában szintén egy átányi utcán vitatkozott össze egykori élettársával, majd felindult állapotában a volt párja nevelt lányának tulajdonában lévő, közelben parkoló gépkocsi ablakait kezdte ütlegelni, minek következtében kitörött az autó hátsó szélvédője. A rongálással a vádlott 95.000 Ft kárt okozott a sértettnek.

 

Ebben az esetben a kocsi tulajdonosa nem terjesztett elő magánindítványt a sérelmére elkövetett rongálás vétsége miatt, így az ügyészség kizárólag a garázdaság miatt emelt vádat a tomboló elkövetővel szemben.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló