2024. február 29., Elemér

Riasztó

#baleset #bíróság #kékfény

Napokkal a baleset után belehalt sérüléseibe a füzesabonyi kereszteződésben elütött biciklis

Székely Zoárd 2022.06.08. 11:25

Figyelmetlenség okozta a tragédiát.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a 79 éves nőt, aki 2021 telén Füzesabony belterületén közlekedett, amikor egy útkereszteződésbe figyelmetlenül hajtott be és elütötte a védett úton közlekedő elektromos kerékpárost.

A biciklis az úttestre esett és olyan súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett el, hogy néhány nap múlva belehalt.

sértetti jármű ekerékpár LOGÓ
Fotó: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Recsken egy száguldozó sofőr okozott balesetet

 

Egy másik esetben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádol a központi járási ügyészség egy siroki férfit, aki 2020 augusztusában Recsken jócskán átlépte a megengedett sebességet, így már nem tudott megállni egy éppen parkoláshoz készülő és balra kanyarodó autó előtt, melynek vészfékezés ellenére nekiütközött.

A balesetben a vétlen járműben utazó utas súlyos lábsérüléseket szenvedett, ettől a végtag terhelhetősége és mozgása beszűkült, így a sérülései maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

Az ügyészség mindkét esetben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló