2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#ittas vezetés #bíróság #részeg #kékfény

FOTÓ – Maradandó fogyatékosságot szenvedett egy részeg sofőr utasa Mikófalva felé

Székely Zoárd 2022.03.18. 08:40

Eger, Tarnalelesz, Kerecsend – csak néhány további helyszín, ahol ittasan ültek volán mögé.

Az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint egy 42 éves férfi 2019 őszén Mikófalva irányába ittasan, biztonsági övét nem használva közlekedett az autójával. A részeg sofőr túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, emiatt letért az úttestről, és végül egy facsoportnak ütközve állt meg.

Az utas combcsonttörése maradandó fogyatékossággal gyógyult, azonban szabályosan viselt biztonsági öv esetén ez a sérülése nem következett volna be.

Az ügyészség az ittas gyorshajtóval szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ittas baleset fotó logó
Fotó: Egri Járási Ügyészség

 

Egy másik férfi 2021 augusztusában Egerben utast nem szállítva, több kilométeren át közlekedett enyhén ittasan a motorjával, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták.

 

A vádhatóság ebben az esetben pénzbüntetés és nem teljes, hanem csak meghatározott „A” és „AM” kategóriájú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt, mivel az ittas motoros a minden járműkategóriára vonatkozó eltiltással a munkáját is elvesztette volna.

 

A központi járási ügyészség emelt vádat azzal az egri férfivel szemben, aki 2021. október 4-én Egerben, a Kertész úton úgy közlekedett kocsijával, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. Járművével Eger forgalmas útjain több kilométert kívánt vezetni, közben pedig egy utast is szállított.

 

Ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 24 éves férfi ellen, aki 2021 novemberében Tarnaleleszen - elmondása szerint - ugyan csupán 5 méterrel akart arrébb állni hozzátartozója autójával, de ezt úgy tette, hogy előtte alkoholt ivott.

 

Az ügyészség ez utóbbi két esetben pénzbüntetés és teljes körű járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Végezetül az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy középkorú férfi ellen, aki 2021 novemberében Kerecsenden érvényes vezetői engedély nélkül és ittas állapotban összesen 600 métert vezette kocsiját a rendőri igazoltatásig.

 

Az ügyészség a korábban már elítélt férfival szemben elzárás és közúti járművezetéstől eltiltás büntetések kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló