2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#heves megye #bíróság #vádemelés

Fizetés nélkül távozott egy pár egy felsőtárkányi hotelből

Székely Zoárd 2022.02.17. 09:16

Több esetben emelt vádat az ügyészség.

Szándékos rongálás és csalások miatt emelt vádat a közelmúltban több esetben is a Heves Megyei Főügyészség. Többek között egy pár fizetés nélkül hagyta el a felsőtárkányi hotelt.

 

Rongálás miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nyugdíjas ellen, aki 2021. augusztus 5-én reggel Mátraderecskén, az ottani gyógygázfürdő parkolójában szándékosan összekaristolt egy személygépkocsit, amivel 120.000 forintos kárt okozott.

A vádlott a nyomozás során azzal magyarázta a tettét, hogy haragudott az autó tulajdonosának egyik rokonára.

A járási ügyészség a vádiratában jóvátételi munka kiszabására tett indítványt az idős elkövetővel szemben.

 

Súlyosabb büntetésre számíthat az a többszörös visszaesőnek minősülő 44 éves férfi, akit az Egri Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádol. A vádirat szerint az egyébként ács szakképzettségű, de csalás miatt már többször elítélt terhelt 2019 novemberében egy internetes közösségi oldalon tett közzé hirdetést arról, hogy tetőkészítést vállal, jutányos áron. Ezt olvasva jelentkezett nála a sértett, aki több mint egymillió forint előleget utalt át számára anyagvásárlás céljából. A Borsod megyében álló ház mégis tető nélkül maradt, mivel a vádlott a rábízott pénzt elsikkasztotta, vagyis anyagbeszerzés helyett azt a saját, és családja megélhetésére fordította. A becsapott nő mindössze egy olvashatatlan számlát kapott tőle elektronikus üzenet formájában.

 

A vádhatóság ebben az ügyben azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerése esetén – két év négy hónap fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett három évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a bűncselekménnyel okozott milliós kár megtérítésére is.

 

Kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja a központi járási ügyészég azt a 45 éves, büntetett férfit, aki ellen nem csak Egerben, de még Sopronban is folyik büntető eljárás. A vádlott 2019 novemberében üdülni vitte élettársát egy felsőtárkányi szállodába, ahová előzőleg hamis személyi adatokkal foglalt szobát az interneten. A néhány napos pihenés végén a magát ravasznak gondoló vendég a portán kérte a foglalás meghosszabbítását, majd felment a szobájukba, összepakolt és a körülményekről mit sem sejtő párja kíséretében fizetés nélkül elhagyta a hotelt. A szálloda munkatársai végül a nyomára akadtak ugyan, de hiába követelték tőle, hogy fizesse meg azt a közel 200.000 forintot, amivel az adósuk maradt.

 

A járási ügyészség végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyben, természetesen ez esetben is az okozott kár megtérítésére kötelezéssel együtt.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves, jelenleg börtönbüntetését töltő erdőtelki férfival szemben. Ez a terhelt 2019 őszén egy ismeretlen csalónak nyújtott szándékosan segítséget ahhoz, hogy az a bűnös úton megszerzett pénzéhez jusson. A vádlott számlát nyitott a saját nevére egy egri bankfiókban, ahová a csalással megtévesztett sértett összesen 150.000 forintot utalt át, mivel botor módon elhitte, hogy kisorsolták a telefonszámát egy nyereményjátékon, ahol 75.000 Ft-ot nyert, de ezt csak akkor kaphatja meg, ha előbb regisztrációs jelleggel átutalja a nyeremény kétszeresét a vádlott számlájára. Az átutalás megtörtént, a terhelt a pénzt felvette, majd a nagyobb részét átadta az ismeretlen csalónak, 7.000 forintot pedig megtartott magának a közreműködésért. Ennek a közreműködői díjnak azonban nagy ára lett, mert a járási ügyészség most arra tett indítványt a vádiratában, hogy a bíróság végrehajtandó börtönt szabjon ki a visszaeső elkövetővel szemben, emellett rendeljen el 150.000 Ft erejéig vagyonelkobzást is az esetében.

 

Címlapfotó: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló