2022. július 7., Apollónia

Riasztó

#miskolc #lopás #borsod-abaúj-zemplén megye #szobor

Fémhulladékként próbálták eladni a miskolci kórház udvaráról ellopott szobor darabjait

Barna Benedek 2022.02.03. 11:56

Nem jött össze az üzlet.

 

Lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy putnoki férfival, és két társával szemben. Az illetők a rendőrség szerint  január 30-án elvittek egy szobrot az egyik miskolci kórház udvaráról – derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

vasvirág
A szobor, még ép állapotban... (Kép forrása: police.hu)

A mintegy 122 kilós szobrot 15 részre darabolták, majd ezeket a csonkokat megpróbálták egy ózdi színesfém-átvevőhelyen eladni, de nem volt szerencséjük, ugyanis a telephely munkatársai értesítették a rendőrséget.

szobor_1
...és az eladni próbált darabjai (Kép forrása: polcei.hu)

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a férfiakat, majd az adatok és bizonyítékok egyeztetését követően értesítették a miskolci nyomozókat az eredményes elfogásról.


Az rtl.hu cikke szerint a rendőrség által közzétett fotó alapján egyértelmű, hogy szobor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjánál (GYEK) állt. A Köztérkép adatlapja szerint a nonfiguratív szobor anyaga bronz és kő, alkotója nem ismert, mint ahogy az avatási időpontja sem.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló