2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#bíróság #csalás #sikkasztás

Felvette ismerőse nyugdíját, majd magára költötte a pénzt egy férfi Verpeléten

Székely Zoárd 2022.06.17. 09:56

Több mint 200 ezer forintot nyúlt le magának.

Sikkasztással vádol az Egri Járási Ügyészség egy 53 éves férfit, aki Verpeléten verte át a vele jó viszonyban álló ismerősét. A sértett annyira megbízott a vádlottban, hogy 2018 tavaszán – gyógykezelése alatt – őt kérte meg a nyugdíjának felvételére.

 

A férfi a pénzt a kapott meghatalmazással hónapokon át fel is vette a helyi postán,

ám annak egy részét magára költötte, így megbízójának az elszámoláskor több mint 200 ezer forinttal kisebb összeget adott át annál, mint amennyi valójában járt volna neki.

Emellett az is megtörtént, hogy a férfi később egy biztosítótársaság által az ismerőse megbízása alapján az ő kezeihez kifizetett 66.620 forintot sikkasztotta el jogtalanul.

 

Az ügyben a járási ügyészség – az eredménytelen közvetítői eljárást követő vádemelés során – arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetőt kötelezze közérdekű munkavégzésre, és emellett kártérítés megfizetésére is.

 

Egy másik ügyben csalással vádol az Egri Járási Ügyészség egy fiatal vállalkozót, akit a sértett tavaly áprilisban kért fel arra, hogy végezzen nála kertrendezési munkákat Szilvásváradon. A férfi ezt elvállalta, majd a kivitelezés során azzal a hamis indokkal kért az előre kialkudott munkadíjra még további 160 ezer forintot, hogy azon szállító konténereket fog bérelni.

A megrendelő hitt a vállalkozónak, átadta az összeget, melynek átvétele után a vádlott – ahelyett, hogy konténereket hozatott volna – búcsú nélkül levonult a területről.

A kicsalt pénzt viszont kérésre sem adta vissza, azt a mai napig megtartotta magának.

 

Az ügyészség ebben az esetben a kártérítésre kötelezés mellett jóvátételi munkát indítványozott az elkövetővel szemben.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló