2023. december 6., Miklós

Riasztó

#baleset #vasút #áramütés

Felmásztak a vagon tetejére, meg is csapta az áram a két fiatalt Egerben


Életveszélyes a vonat tetejére felmászni

 

Két kamasz felmászott egy parkoló tartályos vagon tetejére vasárnap este az egri pályaudvaron. A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. Az eset során egy könnyű és egy súlyos sérültet láttak el a mentők.

 

 

Sajnos előfordul, hogy a fiatalok az izgalmas és kalandos időtöltést keresve meggondolatlanul a vasút életveszélyes üzemi területeire tévednek. Jellemzően nincsenek tisztában az ártatlannak tűnő játék veszélyeivel, nem tudják, hogy aki egy vonat tetejére felmászik, az életét kockáztatja!

A magasfeszültség alatt álló felsővezetéket elég csak megközelíteni ahhoz, hogy akár halálos áramütést okozzon. A felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már 2 méterről fennáll, amely életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést, vagy akár halált is okozhat. A vagonok tetején könnyű megcsúszni és leesni, ami szintén komoly sérüléseket okozhat. 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló