2024. június 24., Iván

Riasztó

#erőszak #rablás #bíróság #fegyver

Felfegyverkezve rabolta ki főnökét egy férfi Sarudon

Székely Zoárd 2021.09.16. 09:48

Erőszakkal és fenyegetéssel csalt ki pénzt az áldozattól.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendelje el annak a 28 éves férfinak a letartóztatását, aki Sarudon 2021. szeptember 9-én a délelőtti órákban még jogszerűen vett át pénzt a sértettől, mivel vele egy munka elvégzésében megállapodott.

 

A férfi ezt követően a késő délutáni, majd koraesti órákban kétszer is visszatért munkaadójához, hogy tőle – most már jogellenesen – további pénz szerezzen. Első alkalommal a férfi a sértett figyelmetlenségét kihasználva tulajdonított el tőle további 15.000 Ft-ot, majd este az alvó sértett mellől további értékeket zsákmányolt,

végezetül a sértettet felébresztette, neki súlyos sérülést okozva bántalmazta, majd erőszakkal és fenyegetéssel a településen lévő egyik ATM automatához vitte, ahonnan további jelentős összeget vetetett le áldozatával a számlájáról.

A nyomozás felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette mellett kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban.

 

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terhelt esetében tartani lehet attól, hogy a büntetőeljárás során elrejtőzne. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását. 

A döntést az ügyészség mellett a gyanúsított és kirendelt védője is tudomásul vette, így az végleges

– közölte Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

 

Címlapfotónk illusztráció.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló