2023. október 3., Helga

Riasztó

#baleset #mátra #tisza-tó #mentés #mátrakeresztes #túrázó

Kenuk borultak fel a szélben a Tisza-tavon, több embert ki kellett menteni a vízből

Barna Benedek 2022.05.21. 16:06

Tűzoltók és mentők siettek a segítségükre. A Mátrában szintén bajba jutott emberhez riasztották a hatóságokat.

 

Több embert kellett kimenteni a Tisza-tóból szombaton – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Azt írják,

a bajba jutott embereket Poroszlónál mentették ki a tiszafüredi hivatásos tűzoltók és a Tisza-tó Mentőcsoport önkéntesei a Tisza-tóból, miután felborult több kenu.

A kimentett személyekhez a mentők is a helyszínre érkeztek. Sérülésről egyelőre nem számoltak be.

 

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a nap folyamán a Mátrában is bajba jutott embernek segítettek a megye lánglovagjai: Mátrakeresztesnél a pásztói tűzoltókat Mátrakereszteshez riasztották, hogy a mentőkkel közösen hozzanak le egy túrázót, egy speciális hordágyon szállítva.

 

Frissítés(05.22.): Cikkünk eredeti változatában egy felborult csónakról írtunk, a katasztrófavédelem közlése nyomán. Később a megyei katasztrófavédelem oldalán is frissült a beszámoló, vasárnap reggel pedig a rendőrség is beszámolt az esetről, így ezek alapján frissítettük a cikkünket. A rendőrség közleménye szerint a viharos erejű szélmozgás 7 kenut borított fel – melyekben összesen 27 felnőtt és gyermek ült –, de volt olyan kenu, amit egyszerűen a nádasba sodort a szél.

 

Hat embert a szabadnapját töltő Gulácsi Zsigmond rendőr főtörzszászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának futár csoportvezetője saját lakóhajójával mentett ki, míg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szolgálatos kollégái – Csajbók Ferenc rendőr zászlós, a Kiskörei Rendőrőrs körzeti megbízottja vezetésével – 21 főt vitt biztonságos helyre.

IMG_20220521_162139

A Tisza-tóban tehetetlenül vergődtek a felborult kenuk, így a nem éppen a legszebb arcát mutató, háborgó tóból csak több fordulóban tudták partra vinni a bajba jutott személyeket a segítségükre siető rendőrök.

 

 

(Kép forrása: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló