2023. március 30., Zalán

Riasztó

#baleset #hatvan #közlekedési baleset #gyalogos #zebra #gyalogátkelőhely

Hiába fékezett a sofőr a hatvani zebránál, az autója megcsúszott és elütötte a gyalogosokat

2021.01.19. 15:18

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy személyi sérüléses és kettő anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a police.hu keddi beszámolója szerint. A rendőrségi holnap azt írja, a szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, közülük kettő főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja, hat főt pedig az ellenük kiadott körözés alapján.

 

A személyi sérüléses baleset – ahogy azt portálunk is megírta – Hatvanban történt: három gyalogost sodort el a zebrán egy autó hétfő reggel. A rendőrség közlése szerint az autót vezető férfi a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve a fékezés következtében megcsúszott, és elsodort három gyalogost, akik az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedtek. A baleset körülményeit a Hatvani Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

zebra-police
Fotó: police.hu

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a gyalogosan közlekedők, illetve a gépjárművezetők figyelmét:

 

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjünk. A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván. A gépjárművezetők a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet!

 

A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak. Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló