2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#heves megye #bíróság #prostitúció

Éveken át futtatott külföldön Heves és Borsod megyékből beszervezett nőket egy banda

Barna Benedek 2021.09.12. 08:43

Semmilyen más jövedelmük nem volt, kizárólag a prostitúcióból származó pénzből éltek.

 

Ausztriában, Svájcban és Németországban futtatott prostituáltakat az társaság, amelynek ügyét a napokban tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla.

 

A dehir.hu azt írja, az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak rokoni, baráti, illetve élettársi kapcsolatban voltak egymással a vádbeli időben.

 

Az elsőrendű vádlott a szervezet fejeként működött, a fontos döntéseket ő hozta, a beszervezett és kiutaztatott lányokról is ő döntött. A prostitúciós tevékenységből befolyt jövedelem jelentős részéből az elsőrendű vádlott, illetve élettársa, a hetedrendű vádlott, majd a másodrendű vádlottak részesültek.

2005-től több külföldi helyszínen (Ausztria, Svájc) is foglalkoztattak beszervezett lányokat, azonban 2010 tavaszától 2014. január végéig kizárólag Berlinben folytattak prostitúciós tevékenységet.

 

A lányok felügyeletében, szállításában, ellátásában, nyilvántartásában, a jövedelem begyűjtésében és annak elosztásában több vádlott vett részt.

A prostitúciót folytató, illetve a tevékenységet vállaló nők felkutatásának és beszervezésének elsődleges helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye volt,

kihasználva a munkanélküliséget, az abból fakadó kilátástalan helyzetet, a nők iskolázatlanságát, a családi háttér hiányát. A bűnszervezet tagjai legális és rendszeres jövedelmet biztosító tevékenységet egyáltalán nem folytattak. Kizárólag a prostitúcióból származó jövedelemből éltek.

beauty-863061_1920
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2020 decemberében V.I.ZS. elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt, mint többszörös és különös visszaesőt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. L. A. másodrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

V. R. harmadrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Gy. I. negyedrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette, illetve korábban elkövetett csalás bűntettének kísérlete, közokirat-hamisítás és magánokirat-hamisítás vétsége miatt is 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

V. L. ötödrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. V. I. hatodrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 4 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. M. L. hetedrendű vádlottat bűnszervezeteben elkövetett kerítés bűntette miatt 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. H. G. nyolcadrendű vádlottat kitartottság bűntette miatt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.

 

A törvényszék a vádlottakkal szemben 80 ezer és 189 millió forint közötti vagyonelkobzást is elrendelt.

 

A bíróság megállapította, hogy első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Az ítélet ellen az ügyész az első hét vádlottra nézve súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így került az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló