2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#emberölés #ítélet #borsod-abaúj-zemplén megye #ózd

Elítélték a három fiatal fiút, akik agyonvertek egy tehénpásztort Ózd határában

Barna Benedek 2022.02.06. 09:58

A fiatalok fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

 

A Miskolci Törvényszék a napokban ítéletet hirdetett azoknak a fiatal fiúknak az ügyében, akiket egy ózdi tehénpásztor megölésével vádolt az ügyészség.

 

A Tények riportja szerint a 47 éves férfi jól ismerte a három kamaszt, akik közül az egyik akkor 16 éves volt, míg a másik kettő 12. életévüket betöltötték, a 14. életévüket azonban nem. Korábban is előfordult, hogy a gulyás pénzt adott a fiúknak, amiből ők bort vettek neki, cserébe ők is ihattak. Ez történt aznap is, amikor végül olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy életét vesztette.

 

Az eset még 2018 augusztus 29-én történt. Mint az Miskolci Törvényszék sajtóközleményéből kiderül, a három, egymással rokonságban álló fiatal aznap délután elment a sértett által használt, Ózd-Susa településen lévő lakókocsihoz. Beszélgetni kezdtek, majd a férfi 1000 forintot átadva borért küldte a fiúkat. Miután a fiatalkorúak visszatértek, a pásztorral együtt szórakozni, italozni kezdtek, ennek folytán a férfi súlyosan lerészegedett.

 

Később a gulyás kihajtotta a szarvasmarhákat a lakókocsihoz közeli dombra, ahová a három fiatal is vele tartott. Nem sokkal később a társaság tagjai között vita támadt. Ekkor

a legidősebb fiú előbb puszta kézzel, majd a nála lévő pásztorbottal a férfira támadt és többször fejbe vágta, illetve ököllel is több alkalommal megütötte, a két kisebb fiú pedig azakkal a botokkal estek neki, amelyek eredetileg azért voltak náluk, hogy az állatok terelésében segítsenek. Amikor a férfi a földre esett, az egyik fiatalabb fiú nagy erővel többször mellkason taposta.

legelő
Az eset helyszíne (fotó: police.hu)

A bántalmazást követően a fiú elvették a pásztor pénztárcáját, amelyben 650 forint volt. Ezt követően az összevert férfit magára hagyták és elmentek. Másnap reggel egy szomszéd észlelte a domboldalon szanaszét lévő állatokat és amikor a pásztort nem találta a lakókocsiban, értesítette a munkaadóját, akinek a fia ment ki a helyszínre és talált rá az elhunytra. Az ATV riportja felidézi: először a 16. évét betöltött fiút vették őrizetbe, később derült ki, hogy a két másik fiatal is részt vett a pásztor megölésében.

legelő1
Fotó: police.hu

A törvényszék a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében – a legidősebb fiút kifosztás bűntettében is – bűnösnek mondta ki és az akkor 16 éves fiút 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, míg fiatalabb társait 4-4 év javítóintézeti nevelésre ítélte.

 

Az ügyész 3 munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A legidősebb fiú enyhítés, egyik társa felmentés, míg a másik felmentés és enyhítés iránt is fellebbezett védőikkel egyetemben, így az ítélet nem jogerős.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló