2023. február 2., Karolina Aida

Riasztó

Elaludt vezetés közben és egy kútnak hajtott a benyugtatózott sofőr Gyöngyössolymoson

2019.11.30. 00:00

Pénzbüntetésre számíthat, és egy időre eltilthatják a vezetéstől.

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádol egy 38 éves jászágói nőt, aki idén június 8-án este Gyöngyössolymos belterületén saját felelőtlensége miatt okozott balesetet, melynek során összetörte az autóját –  tájékoztatta az Egri Ügyeket Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A vádlott vezetés közben elaludt a volánnál, majd felhajtott az útpadkára és nekiment egy közkútnak. A nő a vezetés megkezdése előtt nagyobb mennyiségben fogyasztott orvosi rendelvényre kapható, többek által, gyakran használt nyugtatószereket, aminek következtében a baleset után elvégzett orvosi vizsgálatok szerint a vérében a terápiás értéket jóval meghaladó mennyiségben volt kimutatható az alprazolám elnevezésű hatóanyag.

 

Fotó: unsplash.com (Képünk illusztráció)

 

A Büntető Törvénykönyv értelmében aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészségi közleményben arra hívják fel a figyelmet, hogy a "vezetési képességre hátrányosan ható szer" tág fogalom, és nemcsak az illegális kábítószerek tartoznak bele, hanem például azok a legális gyógyszerek is, melyek szedése esetén még túladagolás nélkül sem ajánlott, sőt adott esetben kifejezetten tilos gépjárművet vezetni.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a benyugtatózva balesetező nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, emellett határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, és kötelezze a nyomozás során felmerült 183.305 forint bűnügyi költség viselésére. A közkútban és saját autójában keletkezett kárt mindezeken felül természetesen szintén a vádlottnak kell megfizetnie.

 

Tömegkarambol történt az M3-ason Gyöngyösnél kora hajnalban

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló