2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#katasztrófavédelem #tűzeset

Egyre több a szabadtéri tűzeset Hevesben


A hétvégén 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 15 tűzesetet és 1 műszaki mentést összesen 17 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombaton és vasárnap vármegyénk tűzoltói 12 alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tűzesetekhez. Erdőtelken, Csányban, Tarnabodon, Tarnazsadányban, Turán, illetve Gyöngyös, Feldebrő, Heves, Szúcs és Kál határában gyulladt meg elszáradt fű és nádas. Legnagyobb területen, két hektáron Heves határában pusztítottak a lángok, Turán a zöldhulladék égetés közben elterjedt tűz pedig egy konténerházat is veszélyeztetett. Feldebrőn egy kidöntött fa villanyvezetéket szakított el, a vezeték az alatta lévő száraz növényzetet száz négyzetméteren meggyújtotta. A tűzoltók kéziszerszámokkal, illetve vízsugárral oltották el a lángokat. 

 

Szombati kiemelt események:

Délelőtt egy lakóház konyhájában kettő, illetve a gondozatlan kertben háromszáz négyzetméteren keletkezett tűz Erdőtelken, az Arany János úton. A hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó az ingatlanban eloltotta a lángokat. Az egységek a konyhából kihoztak egy gázpalackot, melyet visszahűtöttek, az égő, elszáradt növényzetet pedig kéziszerszámokkal eloltották. A tűzben senki nem sérült meg. 

Délután Egerben a Grónay Sándor utcában egy társasház erkélyén dohányzás miatt gyulladt ki egy műanyag vödör. A ház lakója a tüzet eloltotta, az eset során személyi sérülés nem történt. 

 

Vasárnapi kiemelt események:

Délelőtt a hevesi hivatásos tűzoltók városukban létrát és csáklyákat használva egy macskát mentettek egy tizenöt méter magas fáról.

Kazánházban tárolt papírhulladék gyulladt meg egy családi ház földszintjén délelőtt Hatvanban, a Balassi Bálint úton. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak az esethez, vízsugárral avatkoztak be és fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

indexkép: Tóth Zoltán tű. főtörzsőrmester - Hevesi KVŐ

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló