2024. április 13., Ida

Riasztó

#heves megye #ittas vezetés #kékfény

Egyre rosszabb a helyzet: több ittas sofőrt fogtak el Heves megyében

Székely Zoárd 2022.01.20. 10:25

Nem unatkozhat az egri ügyészség.

Pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az Egri Járási Ügyészség egy 48 éves nő ellen, aki 2021. október 31-én hajnalban Makláron vezetett ittasan. A vádlott összesen kb. 1 km-t tett meg és a rendőrök máris intézkedés alá vonták, melynek során megállapították, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

 

Az ügyészség másik vádirata szerint egy 31 éves férfi 2021 nyarán, egy délelőtti órán, Egerszalókon úgy ült a volán mögé, hogy még ittas volt az előző éjszaka folyamán elfogyasztott nagy mennyiségű szeszes italt miatt.

A vádlott az általa vezetett gépkocsival az úton meg akart fordulni, a hátramenet végrehajtása közben azonban nekiütközött az út szélén álló másik autónak.

A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt.

a sérült vádlotti jármű logó
Fotó: Egri Járási Ügyészség

 

A központi járási ügyészség emelt vádat az ellen a felsőtárkányi férfi ellen, aki 2021 októberében lakóhelyén ült ittasan a volán mögé. A rendőrök őt is rövid távú - kb. 2 km - vezetés után vonták intézkedés alá, majd állították elő.

 

Az Egri Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen a 29 éves férfi ellen, aki 2021 őszén, Egerben, az Egri úton közlekedett úgy az autójával, hogy nem sokkal korábban alkoholt fogyasztott.

 

Végezetül az ügyészség amiatt nyújtott be vádiratot egy egri férfi ellen, mert ő 2021. október 16-án az esti órákban Egerben, a Mátyás király úton vezette ittasan a járművét, de a rendőrök megállították és megszondázták, ami azonnal fényt derített a bűncselekmény elkövetésére.

 

Az ügyészség a vádiratok mindegyikében indítványozta azt is, hogy a bíróság tiltsa el az ittas vezetőket a közúti járművezetéstől.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló