2022. január 26., Vanda Paula

Riasztó

#rendőrség #lopás #heves #kékfény #szökés #riasztó

Egy valódi Grincs lett a hevesi háziőrizetesből

Nagy Donát 2021.12.29. 09:09

Az ügyészség szerint a gyanúsított férfi tulajdonképpen egy rossz szándékú, szökött mikulás volt a lopott ajándékokkal.

Ügyészi indítványra a nyomozási bíró tegnap letartóztatott egy fiatalembert, aki a bűnügyi felügyelet szigorú szabályait megszegve karácsonykor szökött meg a házi őrizetből, majd követett el különböző vagyon elleni bűncselekményeket Hevesen.

 

A gyanúsítottat még 2021. szeptember 27-én helyezte bűnügyi felügyelet alá a bíróság azért, mert azt megelőzően sorozatosan követett el betöréseket a lakóhelyén, Heves városában. A kényszerintézkedés szabályai szerint a férfi nem hagyhatta el az otthonát és a lábán állandóan viselnie kellett egy, a mozgását nyomon követő technikai eszközt. Közel három hónapon át ez meg is történt, azonban

december 25-én hajnalban a terhelt elunta a fogságot, eltávolította magáról a technikai eszközt, és nekivágott a városnak.

Először a nyitott kapun át egy közeli ház udvarára ment, ahonnan megkísérelte elkötni az ott parkoló gépkocsit, de ez nem sikerült neki.

A szomszédból viszont a benne hagyott kulcs segítségével már el tudta vinni a háziak személyautóját, melyet elindulás előtt még megpakolt azokkal a karácsonyi csomagokkal, amiket az előzőleg kinyitott kocsiból vett magához.

Mivel a sikeresen beindított második autó hátsó ülése is tele volt olyan ajándékokkal, melyek nem kerültek még a fa alá,

a gyanúsított úgy hagyta el a járművel a várost, akár egy rossz szándékú, szökött mikulás.

A jeladó megszakadását észlelő rendőrség rövid üldözés után Besenyőtelken fogta el a férfit.

foto_67
Fotó: police.hu

 

A terhelt bűnlajstroma ezekkel az újabb jogellenes cselekményekkel tovább bővült, így a nyomozó hatóság most már nem csak betörésekkel, hanem – többek között – fogolyszökéssel, jármű önkényes elvételével, többrendbeli kisebb értékre elkövetett lopással és ittas vezetéssel is megalapozottan gyanúsítja őt.

 

A mindössze 24 éves gyanúsított többszörösen büntetett előéletű különös visszaeső, akit a bíróság korábban végrehajtandó fogházbüntetésre és több alkalommal is elzárásra ítélt.

A férfi munkahellyel, legális jövedelemmel sosem rendelkezett, megélhetését jószerivel sorozatosan elkövetett lopásokból biztosította.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés nyilvánvaló veszélyén túl úgy ítélte meg, hogy az előéletére, korábbi büntetéseinek hatástalanságára és az újabb bűnelkövetésekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a férfi ismét bűncselekményt követne el abban az esetben, ha az eljárás alatt nem a büntetés-végrehajtási intézetben tartanák őt fogva. Ezért a Hevesi Járási Ügyészség a letartóztatására tett indítványt.

 

Az indítvány eredményes volt, a nyomozási bíró elrendelte a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedést, ami ellen a gyanúsított fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló