2024. május 23., Dezső

Riasztó

#sarud #szajla #jármű önkényes elvétele

Egy szajlai ház udvaráról akarta lenyúlni a kocsit a férfi, de a kerti tóban kötött ki a járművel

Barna Benedek 2022.01.02. 15:22

Egy másik hasonló eset miatt is nyomoznak a Heves megyei rendőrök.

 

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozást indított jármű önkényes elvétel kísérletének gyanúja miatt, miszerint 2021. december 31-én 22 óra körül, egy szajlai ingatlan udvarán nyitott állapotban, a benne hagyott indítókulccsal egy férfi megpróbálta elvinni a személyautót – számolt be a police.hu.

 

A rendőrségi honlap tájékoztatása szerint a kocsit nem sikerült lenyúlni: az férfi még az udvaron belehajtott a kerti tóba és ott elakadt a járművel. Ezt a tulajdonos is észlelte, és kérdőre is vonta az illetőt, aki azonban bezárkózott az utastérbe. A tulaj visszament a házába telefonálni, eközben a férfi – akiről kiderült, hogy ismerőse – elmenekült a helyszínről.

 

Hasonló eset miatt indított nyomozást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság is, mivel szintén szilveszter este egy sarudi ingatlan udvaráról a benne hagyott indítókulccsal ismeretlen elkövető elvitte az ott leparkolt személyautót, azonban a település egyik utcájában egy füves területen elakadt vele, így gyalog elmenekült.

1-02-kocsi
Fotó: police.hu

Az esetek kapcsán a rendőség arra figyelmeztet, hogy a járművet minden esetben lezárt állapotban kell leparkolni, az indítókulcsot még a saját, zárt ingatlan területén se hagyjuk az autóban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló