2023. december 6., Miklós

Riasztó

#eger #katasztrófavédelem #száraz növényzet #felnémet #szabadtéri tűz

Egy nap alatt több mint 50 focipályányi terület égett le Heves megyében

Barna Benedek 2022.03.23. 14:29

Kedden két tucat szabadtéri tűzhöz vonultak a lánglovagok szűkebb hazánkban, Felnémeten is felcsaptak a lángok.

 

Az utóbbi időben folyamatos munkát adtak megyénk tűzoltóinak a szabadtéri tüzek, a katasztrófavédelem ezzel kapcsolatban többször figyelmeztetetett is a katasztrófavédelem, óvatosságra és odafigyelésre intve a lakosságot.

 

Friss beszámolójuk szerint kedden ismét több esethez vonultak szűkebb hazánk hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói: összesen 24 alkalommal oltottak szabadtéren keletkezett tüzeket, és

a nap folyamán több mint 50 focipályányi terület lángolt Heves megyében.

A száraz időben jellemzően nádas, bozótos területek kaptak lángra, tíz hektárnyi területen pusztított a tűz Bélapátfalva, Hevesaranyos és Balaton térségében. Az oltási munkálatokat számos helyen nehezítette az erős szél és a nehéz terepviszonyok. A tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, a tűzesetek során senki nem sérült meg.

 

Felnémeten is lángra kapott a száraz aljnövényzet kedden. Az esetről beszámoló egerhirek.hu azt írta: a Felsőtárkány felé vezető út mellett, a volt kőőrlő helyén létesült ipari park környezetében csaptak fel a lángok, több teherautó, munkagépek, és irodakonténerek is veszélyben voltak, de időben sikerült megfékezni a tüzet. (Az egri városrész mellett a hónap első felében egyszer már felcsaptak a lángok, akkor egész nagy kiterjedésű tűz volt.)

 

 

A szabadtéri tűzesetek rengeteg munkát adnak megyénk tűzoltóinak, pedig ezek odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhetők lennének! Számos esetben lakóházakat, járműveket is veszélyeztettek a lángok, erős szélben pillanatok alatt továbbterjed a tűz, az ilyen esetek akár halálos kimenetelűek is lehetnek. 

– hangsúlyozza közleményében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hozzátéve: a megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben.

 

A szabadtéri tüzek megelőzésről ITT írnak részletesebben a katasztrófavédelmi honlapon.

 

(Indexfotó: Katasztrófavédelem – Képünk illusztráció!)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló