2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#ügyészség #átverés #csalók #munkagép

Egy Heves megyei banda nem létező munkagépeket hirdetett, a vásárlóktól befolyt pénzekből pedig luxusautókat vett

Nagy Donát 2021.08.26. 10:55

60 embert vert át és több tízmilliós kárt okozott a bűnszervezet.

A vád szerint a bűnszervezetben elkövetett csalássorozatban részt vevő vádlottak egy része különböző közismert internetes hirdetési felületeken - álnéven - munkagépeket hirdetett eladásra, írja az ügyészség. A sértettek ezen hirdetésekre jelentkeztek, majd az elkövetőkkel történő egyeztetés után, adott esetben több milliós összegeket - vételárat, foglalót, vagy előleget - utaltak át a nekik megadott bankszámlákra.

excavator-4765917_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

A bűnszervezetet vezető, illetve az irányító feladatot ellátó vádlottak utasításai alapján, a szervezet fuvarozást végző tagjai elvitték ezeket a bankszámlával rendelkező – jellemzően többszörösen büntetett előéletű, nehéz anyagi körülmények között élő, „strómanként” használt – vádlottakat az átutalt pénzösszegeket felvenni, melyeket aztán szétosztottak az adott cselekményben részt vevő vádlottak között.

A vádlottak az ügyben szereplő 60 sértettnek összesen közel 75 millió Ft kárt okoztak, mely összegből a bűnszervezet vezetői többek között luxus terepjárókat és ékszereket vásároltak maguknak.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság 10 vádlottal szemben fegyházbüntetést, míg három társukkal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészség az első rendű vádlott vonatkozásában a fegyházbüntetés mértékét az előkészítő ülésen történő beismerése esetén 13 évben határozta meg.

 

A hosszabb időre, hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő bűnelkövetői csoport vezetői közül 6 fő letartóztatásban, míg két másik tagja bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja a bíróság előkészítő ülését.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló