2024. július 24., Kinga Kincső

Riasztó

#karambol #közlekedési baleset #motoros #személyi sérülés

Egy hétvége alatt egy tucat személyi sérüléses baleset történt Heves megye útjain – FOTÓK

Barna Benedek 2021.09.13. 12:09

Nagy részük a 24-esen.

 

Az elmúlt 48 órában 12 személyi sérüléssel és négy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – számolt be hétfőn a police.hu.

 

A hétvégi balesetek közül nyolc esetnél volt érintett motorkerékpáros. Továbbá a balesetek többsége a 24-es számú főúton következett be.

 

Néhány esetről külön is beszámolt a rendőrség:

 

Szombat délután a 24-es főút 22-es és 24-es kilométerében, Parádsasvár közelében két motoros is elesett, mindketten megsérültek.

 

Vasárnap kora délután az M3-ason, Kál térségében volt egy sérüléssel járó motoros baleset, és szintén a sztrádán történt egy karambol is, Hortnál ütközött egy személygépkocsi és egy kisteherautó, a balesetben ketten is megsérültek. Az utóbbi eset helyszínéről a megyei katasztrófavédelem egy fényképet is közzétett:

945363

Egy további hétvégi balesetről az Agria TV Facebook-oldala közölt részleteket: vasárnap kora este egy menetrend szerint közlekedő autóbuszba csapódott egy személyautón Tenken, a Fő úton.

 

A tévé információi szerint egy 65 éves férfi és felesége utazott az autóban, amely fékezés nélkül ütközött a szabályosan álló autóbuszba. A kocsit vezető férfi könnyebben sérült, felesége komolyabb kivizsgálásra szorult, mindkettőjüket kórházba szállították. Úgy tudni, a férfi nem tudta megmondani, hogyan történt a baleset, valószínűleg rosszul lehetett. A buszra épp akkor szálltak fel az emberek, az ütközés pillanatában a jármű nagyjából 1 méterrel került előbbre, de azon nem sérült meg senki.

 

A helyszínről az alábbi fotókat osztották meg az Agria TV oldalán:

buszbal

buszbal2

A megyei katasztrófavédelem arról számot be, hogy hozzájuk a péntektől vasárnapig összesen 26 segélyhívás érkezett, ezek közül 5 volt téves jelzés, így összesen 8 tűzesethez és 13 műszaki mentéshez vonultak ki a tűzoltók.

 

A hétvén történt esetek között említik, hogy szombaton lesodródott az útról egy személygépkocsi Eger és Ostoros közötti úton.

 

Tüzet oltani szombaton kivonultak Adács külterületére, ahol száraz fű, gaz égett mintegy egy hektárnyi területen, míg Gyöngyös külterületén egy mellékút mentén kapott lángra a száraz növényzet 50 méter hosszan, a városban pedig egy szemetes kuka lángolt. Hatvanban egy személyautó égett egy parkolóban, a Rákóczi út és a Bálvány utca kereszteződésénél szombaton. Vasárnap Hevesen, a Dankó István utcában összehordott, nagy mennyiségű kommunális szemét gyulladt ki 100 négyzetméteren Halmajugra Kossuth utcájában pedig egy 25 négyzetméteres melléképület, amelyre  a szomszéd telken égő száraz gazos területről terjedt át a tűz (erről az esetről osztották meg az alábbi fotót).

945365

Emellett szombaton a Mátrába is kivonultak a tűzoltók, ahol a Mátra Mentőcsoport önkénteseivel együtt egy túrázónak segítettek, aki elesett és megsérült, ezért egyedül nem tudta tovább folytatni az útját, és segítséget kért. Több darázsfészket is felszámoltak a hétvégén a megy túzoltóik, ilyen ügyben Egerből, a Sas utcáról, valamint Parádról, a Kossuth Lajos utcából, Egerfarmosról a Dobó utcából kértek tőlük segítséget. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói védőfelszerelésben segítettek a veszélyes rovarok eltávolításában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló