2024. május 24., Eszter Eliza

Riasztó

#ügyészség #tolvaj #verpelét

Egy egyházi szolgálati lakásba is bement a sorozatbetörő Verpeléten

Nagy Donát 2021.12.17. 08:58

Semmi sem szent manapság.

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat üzletszerű lopás bűntette és más bűncselekmények miatt az ellen a 31 éves férfi ellen, aki 2019 évben pár hónap alatt rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el több bűncselekményt.

Tette mindezt Verpeléten, ahol különböző ingatlanokba hatolt be, köztük – társa segítségével – az akkor éppen lakatlan egyházi szolgálati lakásba.

A tolvaj cselekményei során többek között kis szerszámgépeket tulajdonított el, valamint az egyik udvaron lévő babakocsiból ellopta a sértett pénztárcáját, benne személyes iratokkal.

 

Az ügyészség vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy ha vádlott az előkészítő ülésen a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a trágyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság vele szemben 2 év 6 hónap szabadságvesztést szabjon ki, továbbá 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló