2024. július 20., Illés

Riasztó

#gyilkosság #emberölés #ausztria #bécs

Egy 14 éves magyar lányt és édesanyját ölték meg Bécsben

Kovács Dávid 2022.08.06. 14:41

A nő élettársa szökésben van, az osztrák rendőrség hajtóvadászat indított a férfi után.

 

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa és szökésben van – írja az MTI egy bécsi rendőrség szóvivő szombati közlése nyomán.

 

A nőre és lányára csütörtök délután bukkantak rá bécsi otthonukban. A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget, a két áldozat nyakát külső behatás érte, a Kronen Zeitung szerint megfojtották őket. A rendőrség bűncselekményként kezeli az esetet, a nyomozás folyamatban van.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

 

A hatóságok gyanúsítottként kezelik a nő 49 éves tunéziai élettársát, aki a gyilkosság előestéjén a családnál járt. A kisfiúk elmondták, hogy mire felkeltek, a férfi már eltűnt.

 

A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. Jelenleg körözik. A rendőrségi szóvivő megjegyezte: az osztrák médiában korábban megjelent hírekkel ellentétben a tunéziai férfi nem büntetett előéletű. Az indítéka egyelőre nem ismert.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló