2024. április 17., Rudolf

Riasztó

Egri férfit használtak ki egy internetes hirdetési csalásban, de az igazi bűnöst nem találták meg

2019.11.30. 00:00

Pénzmosással vádolják, mert bankszámlát nyitott egy ügyes csalónak, akinek személyazonossága titokban maradt. Egy traktor volt a főszereplő a szövevényes ügyben.

 

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen az egri férfi ellen, aki az egyik népszerű internetes hirdetési felületen csalási szándékkal eladásra kínált traktor vételáraként átutalt több millió forintot a hirdetést feladó, ismeretlenül maradt személy megbízásából felvette, majd azt a részére átadta.

 

A vád szerint a vádlott egy ismeretlen személy rábírására 2019 áprilisában számlát nyitott egy egri bankfiókban, amire azért volt szükség, hogy arra a megbízója, a csalás tényleges elkövetője - személyazonossága titokban tartása mellett – az általa elkövetett bűncselekményből származó pénzt tudjon majd átutaltatni. Az ismeretlenül maradt személy 2019. május 2-án álnéven regisztrált az internetes portálon, ahol másnap egy igen kecsegtető, képpel is illusztrált hirdetést adott fel egy kitűnő műszaki és esztétikai állapotú traktort kínálva eladásra.

 

Képünk illusztráció 

 

A hirdetésre hamar jelentkezett a sértett, aki a traktor vételáraként 2.500.000 Ft-ot utalt át a vádlott által nyitott bankszámlára. Ezután a megtévesztő hirdetés az oldalról azonnal törlésre került, annak feladója elérhetetlenné vált, a traktor pedig soha nem szállították le a sértettnek.

 

Az ismeretlenül maradt csaló 2019. május 6-án értesítette a vádlottat, hogy pénz érkezett a számlájára, aki ezután összesen 2.460.000 Ft-ot vett fel a pénzintézetben úgy, hogy a körülmények alapján tisztában volt azzal, hogy ez a pénz büntetendő cselekményből származik. A vádlott az így felvett pénz átadásakor, a közreműködéséért 600.000 Ft-ot kapott az ismeretlen személytől.

 

A Heves Megyei Főügyészség a büntetett előéletű, visszaeső vádlott ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben a bűnössége beismerése esetén két év szabadságvesztést szabjon ki, emellett kettő évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló