2024. június 24., Iván

Riasztó

#ügyészség #garázdaság

Egri dühöngők ok nélkül verekedést kezdeményeztek


A boltok, üzletek, áruházak környéke jellemzően forgalmas közterület. Az itt elkövetett személy elleni erőszakos bűncselekmények alkalmasak a köznyugalom megzavarására. A köznyugalom erőszakos megzavarása bűncselekmény, amiért az elkövető büntetőjogi felelősségre vonásra számíthat - tájékoztatott az ügyészség.

 

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy középkorú férfi ellen, aki tavaly, egy novemberi délutánon keveredett szóváltásba az egyik egri szupermarket előterében a biztonsági őrrel. A sértett először ittas állapota miatt nem akarta beengedni a vádlottat a boltba, ám azután mégis a kedvére tett azzal, hogy kihozott számára egy üveg bort a vásárlótérből. Mint utóbb kiderült ez csak olaj volt a tűzre, mert az ittas ember ahelyett, hogy megköszönte volna a szívességet ököllel megütötte az arcán a biztonsági őrt, aki szerinte kötözködött vele. Az elkövetőt a rendőrség rövid időn belül elfogta, és – mivel nem volt kihallgatható állapotban – elsőként a kórház sürgősségi osztályára szállította 

 

A járási ügyészség a vádiratában jóvátételi munkára kötelezés mellett pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben. 

 

Ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 24 éves fiatalember ellen, aki 2022. május 17-én délután Eger északi városrészében minden előzmény nélkül bántalmazott egy számára teljesen ismeretlen férfit egy élelmiszerbolt közelében, az utcán. A vádlott a közterületen gyanútlanul ballagó sértettet ököllel többször orrba vágta, majd amikor az elesett, még a földön is megpróbálta fejbe rúgni. A váratlan és durva bántalmazás alkalmas volt akár nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés okozására is.

 

Az ügyészség ennek megfelelően súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságra benyújtott vádiratban.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló